Demirtaş'tan 'Çözüm Süreci' Açıklaması - Son Dakika
Politika

Demirtaş'tan 'Çözüm Süreci' Açıklaması

Demirtaş\'tan \'Çözüm Süreci\' Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Müzakerelerin bir an önce başlayabileceği ortam için katkı sunuyoruz.

18.11.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Müzakerelerin bir an önce başlayabileceği ortam için katkı sunuyoruz. Hükümetin de şu ana kadar yaklaşımlarını negatif görmedik. Geniş heyetlerin İmralı'ya gidişi konusunda olumsuz bir cevap almadık ama tarih konusunda henüz netleşmiş bir şey yok" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'İmralı'ya gidecek heyete' ilişkin sorusuna Demirtaş, "Hatip Bey ve Ceylan Hanım bizim isteğimiz aynı zamanda, heyete girmesi konusunda talebimiz de var. Bu konuda bakanlığın, hükümetin zorluk çıkarmayacağını düşünüyoruz. Bu türden basit şeyleri tartışarak, bunları gündemleştirerek, kriz, sorun haline getirerek ilerlemek mümkün olmak. Esaslı işlere bakmak lazım. Bunlar detaylardır. Müzakerenin gelişmesi, diyaloğun gelişmesi için bunlar detaylardır. Detayları hızlı bir şekilde aşmakta fayda var. Biz, müzakerelerin bir an önce başlayabileceği ortam için katkı sunuyoruz. Hükümetin de şu ana kadar yaklaşımlarını negatif görmedik yani heyetin genişlemesi konusunda. Geniş heyetlerin İmralı'ya gidişi konusunda olumsuz bir cevap almadık ama tarih konusunda henüz netleşmiş bir şey yok" cevabını verdi.

Demirtaş, "Bizler öneriler yaptık. Aslında bu bir yıldır tartışılan bir konu. Son haftanın tartışması değil. Bizim arzuladığımız doğrudan siyasi kimliğe sahip veya siyasi aidiyeti olan kişilerden çok biraz genel kamunun vicdanını temsil eden şahsiyetlerin, akil insanların bu heyette yer alması şeklindedir. Kimliğiyle angaje olmuş, belli bir partiyi temsil ettiği bilinen insanlar artık o tür heyetlerde katkı sunamazlar. Biraz daha herkesin ortak kabulü olan insanlardan oluşmasında ısrarcıyız" dedi.

"Ne kadar hızlı hareket edilirse o kadar çabuk sonuç alınır" diyen Demirtaş, "Önümüzdeki hafta İmralı'ya normalde gidilmesi gerekiyor, periyot o şekildeydi. Geri dönüş olmadı. Biz, mümkünse bugün gitmek isteriz. En geç bir hafta on gün içinde İmralı ada ziyaretinin gerçekleşmesi, Öcalan'la heyetimizin bir araya gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'nin Gezi Parkı olaylarında çekimser kaldığı iddialarını değerlendiren Demirtaş, "Orada kepçenin önündeki bir HDP'liydi. Kepçe oraya tekrar girerse önünde öncelikle bir HDP'li olur tekrar" dedi.

HDP'nin bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan 'Seçim bağışlarını cepten ödeyecekler' başlıklı haberi yalanlamasına ilişkin soru üzerine Demirtaş, "Yanlış haber. Belgeleri zamanında verdi. Bize yapılan bağış 1.2 milyondu. Bu, Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde kullandığı benzinin, mazotun karşılığı bile değil. Biz o haberi tekzip ettik" şeklinde konuştu.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın aslında çözüm sürecinin içeriği ile ilgili olduğuna işaret eden Demirtaş, çözüm süreci dediğimiz sadece Kürtlerin haklarıyla ilgili mevzu değil. Her konu çözüm sürecinin bir parçasıdır. İşsizlik, Alevilerin sorunları da" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Demirtaş'tan 'Çözüm Süreci' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement