Demirtaş: Türkiye'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Türkiye'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar

Davutoğlu'nu eleştiren Selahattin Demirtaş, "Türkiye toplumunun rızasını almadan, desteğini almadan bir oldu bittiyle Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar" dedi.

13.02.2016 22:19  Güncelleme: 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da çıkan olaylar sırasında yaşamını yitiren Süleyman Güzel'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziyenin ardından gazetecilere bulunduğu açıklamalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Demirtaş, şunları söyledi: "Türkiye toplumunun rızasını almadan, desteğini almadan bir oldu bittiyle Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar" dedi.

"SAVAŞ POLİTİKASI" ELEŞTRİSİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini eleştiren Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde: Bütün bu vahşet ortamında ülkenin Başbakanı'nın çıkıp halen savaşı büyüteceğiz, halen belini kıracağız. Halen efendim Suriye'de, içeride, dışarıda savaş politikalarıyla kazanacağız söylemini ucuz politika olarak değerlendiriyoruz.

Davutoğlu'nun politikası Enver Paşa'nın politikası, zihniyetini andırıyor. Şimdi aynı Enver Paşa kafası, Suudi'lerin savaş uçağını İncirlik'e indirecek ve muhtemeldir ki Suudilerin savaş uçağı aracılığıyla Suriye bombalanacak ve Enver Paşa kafasıyla Türkiye tıpkı 1914'te olduğu gibi 100 yıl sonra aynı zihniyet tarafından savaşa sürüklenmiş olacak. Demek ki, 100 yılda bir Enver Paşa kafası çıkabiliyor.

"TÜRKİYE HALKI FELAKETE SÜRÜKLENİYOR"

Böyle ucuz savaş kahramanlılarıyla, asarım, keserim nidalarıyla bir ülkeyi ve bir halkı felakete sürükleyen senaryoları işte bu tür ucuz kahramanlar hayata geçiriyor. Şimdi Davutoğlu ne yaptığının farkında bile değil. Nasıl bir felakete Türkiye'yi, halkları sürüklediğinin farkında bile değil. Eminim ki etrafında ona anlatmaya çalışan kimse de kalmadı. Çünkü kimseyi dinlemiyorlar.

"OSMANLI'DAN GERİYE ANADOLU KALDI"

Enver Paşa da kimseyi dinlemiyordu. Savaşçı bir politika sürdürüyordu. Ve birkaç yıl içerisinde ne Enver Paşa kaldı, ne Osmanlı İmparatorluğu. Enver Paşa'nın o savaş sevdası imparatorluğunda dağılmasına yol açtı. Ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan geriye Anadolu kaldı. Şimdi bir kez daha aynı tehlikeli anlayış hem içeride, hem dışarıda büyük bir kırıma, büyük bir savaşa, katliama imza atmaya çalışıyor, uğraşıyor. Ve HDP'yi suçlayarak, HDP'yi partimiz üzerinden kışkırtma yaratarak bu savaş psikolojisini topluma kabul ettirmeye ve bu savaşın zorunlu olduğuna toplumu ikna etmeye çalışıyor.

"SURİYE SAVAŞ BÜYÜTÜLMEK İSTENİYOR"

Başbakan Davutoğlu'nun verilmemiş bir hesap sahibi olduğunu öne süren Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: IŞİD barbarlığını, IŞİD tecavüz ordusunu büyüten besleyen, silah gönderen Davutoğlu, Suudi ve Katar ekibidir. Şimdi bu üçlü Suriye'de savaşı büyütmenin telaşı içindeler. Beslemeleri olan IŞİD, Nusra, Ahrar Şam gibi örgütler Suriye'de başarılı olamayınca şimdi doğrudan kendileri bizati devreye girmeye çalışıyorlar.

Artık beslemeleri olan o çeteler tasfiye olmaya başlayınca Suriye'de arzu ettikleri şekilde ilerleyemeyince, şimdi Suriye savaşını büyütmek için Suudilerle, Katar Emiri'yle neredeyse her gün görüşmeler yapıyorlar.

"TÜRKİYENİN EN BÜYÜK İTTİFAKI KÜRTLER OLMALI"

Biz şunu söyledik ve defalarca çağrı yaptık. Senin en büyük ittifakın Kürtler olmalıydı, Kürtler, sen Suudi'ye, Katar'a koştuğun kadar Kürtlere elini uzatsaydın Suriye'de, Türkiye'de, Irak'ta en büyük yoldaşın, candaşın, en büyük ittifakın olarak Kürtlerle iyi bir uzlaşma sağlasaydın, bundan daha büyük bir güç olamazdı senin için.

Demirtaş: Türkiye\'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar

Son Dakika Güncel Demirtaş: Türkiye'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (158)

  • ali: bir tane adam gibi adam var o da dimirtaş 77 19 Yanıtla
  • tamam : Pyd bitecek diye slho konuşti 73 22 Yanıtla
  • pazarcikli: Biz kürdüzde sen kimsin selo 26 63 Yanıtla
  • 1700 leş: Türkiye savaşmaz. Ezer... 66 23 Yanıtla
  • Seda: Çok değerli birisin başkan 40 48 Yanıtla
  • HACI DEDE : yusuf yusuf etmeye basladı selo savaş ıştemıyomus 59 19 Yanıtla
  • 55 : Senin kürt olduğundan bile şüphe duymak lazım onları da bu hale siz getirdiniz 17 59 Yanıtla
  • 05: senbi sus ermeni itiiiiiii 14 60 Yanıtla
  • dadaş: YPG YE VURDUKK HDPKKLILARDAN SES CIKTI :) 40 33 Yanıtla
  • öz sivaslı: paloya yerleşmiş ermeni sin 12 59 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.


Advertisement