Demirtaş: "Türkiyenin Akıllıca Bir İş Yapmasını Bekliyoruz" - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: "Türkiyenin Akıllıca Bir İş Yapmasını Bekliyoruz"

Demirtaş: "Türkiyenin Akıllıca Bir İş Yapmasını Bekliyoruz"

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL - DHA HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin IŞİD'e destek yaftasından kurtulamadığını belirterek, "Keşke kurtulabilse, keşke bundan sonra IŞİD'e karşı ortak operasyonların içinde olsa. PYD'yi terör örgütü olarak gör, PKK'ya karşı savaş. Peki IŞİD'e karşı en büyük mücadeleyi bunlar veriyorlardı.

31.07.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL - DHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin IŞİD'e destek yaftasından kurtulamadığını belirterek, "Keşke kurtulabilse, keşke bundan sonra IŞİD'e karşı ortak operasyonların içinde olsa. PYD'yi terör örgütü olarak gör, PKK'ya karşı savaş. Peki IŞİD'e karşı en büyük mücadeleyi bunlar veriyorlardı. Türkiye'nin akıllıca bir iş yapmasını bekliyoruz, PKK ile barış. Özellikle Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı ortak duruş gerekiyor" dedi.

AMAÇ SİYASİ

Selahattin Demirteş, Taksim'de bir otelde bazı köşe yazarları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelerek son dönemde yaşanan olayları değerlendirmek üzere düzenlenen toplantıya katıldı. Görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, bir gazetecinin "IŞİD'e karşı başlatılan savaş aslında PKK'ya karşı başlatılmak için bir paravan olarak mı duruyor?" şeklindeki bir sorusuna "Durum öyle görünüyor. Kandil'e operasyon yapılıyor, sözde IŞİD'e operasyonlar yapılıyor. Cumhurbaşkanı ve başbakanı bir dinleyin. Ağızlarını açıyorlar HDP, kapatıyorlar HDP...Zannedersiniz ki bütün bu eylemleri HDP yapıyor. buradan da niyet çok açık anlaşılıyor. Amaçları siyasi bir sonuç elde etmektir. Bu siyasi bir operasyondur. PKK'yı ağızlarına bile almıyorlar. Çünkü biliyorlardı PKK masadaydı ve çözüme hazırdı. Ancak herşeyden HDP'yi sorumlu tutuyorlar. HDP'yi linç ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar" diye yanıt verdi.

"TÜRKİYE IŞİD'E DESTEK YAFTASINDAN KURTULAMADI"

Türkiye'nin IŞİD'e destek yaftasından kurtulamadığını ileri süren Demirtaş, "Keşke kurtulabilse, keşke bundan sonra IŞİD'e karşı ortak operasyonların içinde olsa. PYD'yi terör örgütü olarak gör, PKK'ya karşı savaş. Peki IŞİD'e karşı en büyük mücadeleyi bunlar veriyorlardı. Türkiye'nin akıllıca bir iş yapmasını bekliyoruz, PKK ile barış. Özellikle Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı ortak duruş gerekiyor. Dönem böyle birdönemdir. Umut ediyorum ki aklı selim hakim olur" diye konuştu.

"HEPİMİZE SORSUNLAR, ÖLÜMLERDEN KİM SORUMLU, TALİMATI KİM VERDİ?"

Demirtaş, kendisiyle ilgili başlatılan soruşturmanın hatırlatılması üzerine "Bu yeni başlatılan bir soruturma değil, geçen yıl başlatılmıştı. Ortada beni suçlayacak en küçük bir şey varsa dokunulmazlığımın kaldırılmasını ben kendim istedim. Biz dokunulmazlık zırhına sığınacak insanlar değiliz. 550 milletvekili ve sayın cumhurbaşkanı dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın. Kim ne halt işlemişse çıkıp yargı huzuruna hesap verelim. Hepimize sorsunlar, ölümlerden kim sorumlu, talimatları kim verdi? Bizim verilecek cevaplarımız var. Ancak aynı zamanda sorsunlar paraları kim çaldı? Devleti kim soydu? Bizim yine verilecek cevabımız var. Korkmuyorlarsa buyursunlar hepimizin dokunulmazlıklarını kaldırsınlar. Biz buna hazırız" ifadelerini kullandı.

GEÇ GELDİ

Soruları yanıtlayan Selahattin Demirtaş, daha sonra toplantının yapılacağı salona geçti. Saat 16.00'da başlayacağı açıklanan toplantı Demirtaş'ın Ankara'dan İstanbul'a gelişinin gecikmesi nedeniyle bir saat gecikmeli başladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Demirtaş'a HDP Milletvekili Altan Tan eşlik ederken, toplantıya köşe yazarı ve gazeteci Ali Bulaç, Levent Gültekin, Ahmet Turan Alkan gibi isimlerin katıldığı görüldü. Toplantı öncesi gazetecilerin kısa bir görüntü alınmasına izin verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: 'Türkiyenin Akıllıca Bir İş Yapmasını Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE': aynen hepinizin kokunu kurutmasini bekliyor ve talep ediyoruz 0 0 Yanıtla
  • silici: siz hangi ülkenin vatandaşısınız 0 0 Yanıtla

Advertisement