Demirtaş: Ülkeyi Adım Adım İç Savaşa, Adım Adım Bölgesel Savaşa Sürüklemenize İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Ülkeyi Adım Adım İç Savaşa, Adım Adım Bölgesel Savaşa Sürüklemenize İzin Vermeyeceğiz

Hdp Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısı öncesinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

27.07.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, partisinin MYK toplantısı öncesinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son gelişmelerlerle ilgili hükümeti ve MHP'yi eleştiren Demirtaş, Türkiye'nin savaşa sürüklenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Açıklamalarında AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra panik ile yeniden, tek başına iktidar olabilmenin yollarını aramaya başladığını savunan Demirtaş şöyle konuştu:

"Şu anda geçici bir hükümet, geçici bir Başbakan ülkeyi adım adım büyük bir savaşa sürüklüyor. Zaten Suriye dış politikasındaki hatalar, yanlışlar nedeniyle Türkiye Ortadoğu bataklığına saplanmış durumdaydı. Fakat geçici olmanın vermiş olduğu panikle kalıcı bir hükümete dönüşebilmek için ülkeyi her türlü çılgınlığa sürükleyebileceklerini yakın zamanda görmüştük. Şimdi de bunun bir acı örneğini yaşıyoruz. Maalesef ki izliyoruz. AKP iktidarı boğazına kadar suça batmış, boğazına kadar günaha bulaşmış, boğazına kadar kirliliğe bulaşmış bir iktidar olarak 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü yitirince büyük bir panikle, öfkeyle, kaygıyla hareket ederek yeniden tek başına iktidar olabilmenin yollarını aramaya başladı. Elbette ki erken seçim koalisyon kurulamadığı takdirde demokratik bir seçenektir. Bundan kaçacak, korkacak halimiz yok. Ama olası bir erken seçimde, kaotik bir ortamda güvenliğin Türkiye'de tesis edilemediği bir durumda, ' biz iktidardan düşersek Türkiye içeride ve dışarıda büyük bir kaos yaşar, yeniden bizim tek başına AKP olarak iktidar olmamız lazım' korkusunu kamuoyuna vererek bir erken seçim olasılığında tek başına iktidar olmayı hedefliyorlar."

'ÖLEN HER İNSAN BİZİM İNSANIMIZ'

Saldırılarda ölen her kişiye, siyasi düşüncesine bakmaksızın üzüldüklerini ve yakınlarının acılarını paylaştıklarını belirten Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu bütün yurttaşlarımız bilsin ki seçim döneminde Ağrı Diyadin'de tanıklık ettik. Kendi emirleriyle askerleri ölüme gönderecek çılgınlığa, pervasızlığa sahip olduklarını gördük. Fakat şehirde, dağda, bayırda, karakolda, evinde, meydanda ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim insanımız. Türkiye toplumunun evlatlarıdır. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın biz tamamının acısını paylaşacağız. Tamamının bu halkın evlatlarının olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz. Hele hele yolsuzluk ve rüşvet, hırsızlık ve her türlü çifkef işin içine batmış bir geçici hükümet HDP'den hesap sormaya, HDP'ye fatura çıkarmaya asla kalkmasın. Henüz hesabı verilmemiş suçlar bu kadar ortada dururken kimse HDP'ye saldırarak kendini temizlemeye çalışmasın."

'ÜLKEYİ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ'

AK Parti'nin savaş dayatmasında bulunduğunu ileri süren Demirtaş daha sonra şunları söyledi:

"Şunu iyi bilsinler bizim kaybedecek saraylarımız yok. Bizim kaybetmekten korkacağımız makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Bizim kaybetmek korkacağımız çalıp çırptığımız, ayakkabı kutularına doldurduğumuz milyarlarca dolarlarımız yok. Üryan geldik yine üryan gideriz. Asıl siz kendinizi düşünün. Siz ne olacaksınız? Zannediyor musunuz ki o cenazelerin üstüne örttüğünüz bayrak, sizin suçlarınızı da örtecek? Zannediyor musunuz ki o tabutlar sizin günahlarınızı örtecek? Ülkeyi adım adım iç savaşa adım adım bölgesel bir savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz. Türkiye toplumunun içi rahat olsun. HDP var HDP görevinin başındadır. Kendilerini Türkiye'nin sahibi, bizi de vatan haini gibi göstermeye çalışanlar, asıl dönüp bu vatana yaptıkları haksızlıklara baksınlar. Kendileri bize hesap sorma hakkına sahip değildir. Bundan sonra olası bir erken seçimde AKP'nin bu ülkenin başına artık bela olmaması için bütün demokrasi güçleriyle biz mücadele etmeye devam edeceğiz."

'OPERASYONLAR SARAY'IN POLİTİKASI'

Operasyonların bir devlet politikası olmadığı iddiasında bulunan Demirtaş, "Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Dolmabahçe Mutabakatı halen orta yerde duruyor. Sadece atılması gereken bir adım kalmıştı. Sınır ötesi operasyonlar, şehirlerde göstermelik IŞİD'e karşı operasyonlar, bunların tamamı hükümetin kendini kurtarma planlarıdır. Bunlar bir devlet politikası değil. Bir saray politikasıdır" dedi.

'MHP MARAŞ, ÇORUM, SİVAS'IN HESABINI VERSİN'

Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ' Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kandil siyasetçileri hakkında hukuku çalıştırmalıdır' açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

"Hayata geçirilmeye çalışılan politika zaten faşizan bir politikadır. Faşizan düşünceye sahip olanların da, bu politikaya balıklama atlamalarından daha doğru ne olabilir ki? Kendi işlerini yapıyorlar. Eğer korkacak bir şeyimiz olsaydı siyasette Ankara'nın merkezinde parlamentoda bulunmazdık. Çekineceğimiz hiçbir şey yok. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Asıl kendi kirli geçmişlerine baksınlar. Maraş'tan Çorum'dan Sivas'a kadar eli kana bulaşmış, boğazına kadar kana batmış olanlar bu ülkede daha hesap vermeden hesap sormaya kalkıyorlar. Partileri halk açar, halk kapatır. Tarih bunu defalarca ispatlamıştır. Ortada eğer suçlanacak, hatalı bir politika varsa bugün Türkiye'yi bu savaşa, bataklığa sürükleyen ve onun arkasından şak şakçılık yaparak AKP'ye koltuk değnekliği yaparak yürüyen faşizan düşünceler olur."

'DAVUTOĞLU'NUN DOLMABAHÇE MUTABAKATI İLE İLGİLİ FİKRİ NEDİR?'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'PKK silah bırakmadıkça heyetin adaya gitmesi fayda getirmez' açıklaması hakkında görüşleri sorulan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili Davutoğlu'nun açıklama yapmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanı kabul etmediğini söyledi. Yanlış olduğunu söyledi. 'Fotoğraf yanlıştır, masa yoktur' dedi. Cumhurbaşkanı fikirlerini açık açık söyledi. Biz Sayın Davutoğlu'ndan bugüne kadar Dolmabahçe Mutabakatı'na dair tek cümle duymadık. Ne diyor kendisi? Yanlış mıdır, masa yok mudur, içerik yanlış mıydı? Sayın Davutoğlu bunları açıklayın. Çünkü aylarca heyetlerimiz üstünde birlikte çalıştılar. Sizin bakanlarınız, devlet heyeti, bizim heyetimiz, aylarca o metin üzerinde görüşmeler yapıldı ve birlikte açıklama yapıldı. Davutoğlu'ndan hakikaten aylardır Cumhurbaşkanı fikirlerini belirtirken kendisine ait bir fikri yok mu, merak ediyoruz. Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili fikri nedir? Orada bir çözüm, barış niyeti var. Kendileri de altına imza attılar. Ortak imzayla yayımlanmış bir metindir. Bu kadar mı iradesiz olur bir Başbakan? Bu kadar mı kendini geçici olarak görür? Önce onunla ilgili bir fikir beyan etsin. Biz İmralı, Kandil ziyaretleriyle ilgili fikirlerimizi, düşüncelerimizi daha sağlıklı şekilde açıklarız." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: Ülkeyi Adım Adım İç Savaşa, Adım Adım Bölgesel Savaşa Sürüklemenize İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • SAit. Diyarbakır : Sen. Ne kadar. Masumiyet i oynuyorsun. Sende. Dağ kadrosunda. Gelmişsin ama. Unutmayın. Yemek Yediği tabağa pisliyenın. Sonu. Yoktur. Bu Aziz. Kürt kardeşlerimi kandıramiyacaaaksınız. 1 0 Yanıtla
  • Muhlis : Yavrum demirtaş geçti bor'un pazarı. Sıcak bölgeye adrenalin pompalayan sensin sağduyu kurt silkelenince mi aklına geldi diye sorarlar sana. 0 0 Yanıtla
  • ALMANCI: demirbas!!! korktunmu ??? baris isteyen asiretler silahlami baris yemegine geliyor... 0 0 Yanıtla

Advertisement