Demirtaş, Vedat Aydın'ın Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Vedat Aydın'ın Mezarını Ziyaret Etti

Demirtaş, Vedat Aydın\'ın Mezarını Ziyaret Etti

Hakların Demokratisi Partisi (HDP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş bayramın ilk gününde, 1991 yılında kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan ve kapatılan Halkın Emek Partisi'nin (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

28.07.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakların Demokratisi Partisi (HDP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş bayramın ilk gününde, 1991 yılında kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan ve kapatılan Halkın Emek Partisi'nin (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.Mardinkapı Mezarlığı'na gelen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, ilçe belediye başkanları ile partililer, 1991 yılında öldürülen kapatılan HEP İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada, barışın gücüne inan herkesin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Bayram dolasıyla mezarlıkta ellerini barış için semaya açan bütün insanların bayramını kutluyorum. Biz uzun yıllardır bayramları bayram tadında, bayram sevincinde, bayram heyecanında karşılayamadık. Bugün de Ortadoğu'da; başta Rojava olmak üzere, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'nin dört bir köşesinde kan gölü içerisinde, vahşet ve barbarlık içerisinde bayramı karşılıyoruz. Bayram bu topraklarda barışı, kardeşliği, adeleti geliştirsin diye bütün halklar, bütün inanlar tarafından ortak bir duyguyla karşılaşmasına rağmen, malesef ki hiçbir bayram topraklarımızda, coğrafyamızda, uzun yıllardır bu duyguların gelişmesine vesile olmadı. İnsanlar kendi içlerinde bu birlikteliğe hasret kalmasına rağmen devletlerin, hükümetlerin politikaları nedeniyle malesef ki halklarımıza bayram tadında bir bayram yaşatamadık. Bu Ramazan Bayramı da işte böylesine bir ortamda, bu topraklara geliyor dedi.

Yaşanan her olumsuzluğa rağmen umudunu kaybetmediğini, her günü bayram havasına çevirecek çalışma yürüttüklerini ifade eden Demirtaş, Herşeye rağmen bizler umudumuzu yitirmeden hergünü bayram havasına çevirebilecek bir çalışmayı yürütmek zorundayız. Özellikle Kürt halkı Ortadoğu'da, Kürdistan'da acı çekmiş, uzun yıllardır kendi kimliğiyle, diliyle onur bir halk toplum olarak yaşama mücadelesi vermiş. Diğer halklarla birlikte kardeşce bir arada yaşama iradesini ortaya koymuş bir halkın arkasında bıraktığı bu kadar şehitlere, acılara rağmen geldiği nokta, Ortadoğu'da kalıcı bir barışın, kalıcı kardeşliğin öncülüğünü yapıyor olması, bizler açısından çok kıymetlidir. Bu topraklarda acısı olmayan hiçbir halk yok. Gerek yakın geçmişimize, gerekse tarihimize baktığımızda zulüm görmememiş neredeyse hiçbir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını, kinini, öfkesini büyüten dil, siyaset, bu topraklarda artık kaybedecek. Kimki inançlar, kimlikler, mezhepler arasına düşmanlık koyarak, bir kimliği diğer bir kimlikten üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yaparak faşizan politikalar dayatırsa, bu topraklarda kaybedecek. Bu mücadele sadece bizlerle başlamadı. Bir seçim mücadelesi de değil. Bu mezarın başında bulunduğumuz şehitlerimiz de aslında gösteriyorki, yakın tarihimizde bize emanet edilen görkemli miraslar, değerler, bedeller var. ve bizler nerde olursak olalım, konumumuz ne olursa olsun, nerden geldiğimizi unutmadan, nereye gideceğimizi bilerek, bu insanlık mücadelesini yürüteceğiz. Bayram umut ediyorum ki bu topraklara unutulan, unuttuğumuz, unutmaya yüz tutumuş o adil eşitlikçi kardeşlik duygusunu getirir. Bu Ramazan Bayram'ı buna vesile olsun diye temmeni ediyorum diye konuştu.

Geçmişte işlenen faili meçhuh cinayetler konusuna da değinen Demirtaş, faillerin aydınlatılması için, Sözde hesabını sorduk, demekle hesabı sorulmuş olmuyor dedi. Bir gazetecinin, TRT Genel Müdürü'nün sizin yayınları keseceği yönündeki bir soruya Demirtaş, Bugün bayram, onu Allah'a havale edeyim. Bayramdan sonra kendisiyle ilgilenirim diye yanıtladı.

Yapılan konuşmalardan sonra Demirtaş ve beraberindekiler, Vedat Aydın'ın mezarına kırmızı gül bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş, Vedat Aydın'ın Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement