Demiryolu Tut İlçesinden Geçsin' Talebi - Son Dakika
Yerel

Demiryolu Tut İlçesinden Geçsin' Talebi

Demiryolu Tut İlçesinden Geçsin\' Talebi

Adıyaman’ın Tut İlçe Belediye Başkanı Cemal Avcı, hükümetin 2023 hedefinde yer alan Gölbaşı-Adıyaman Demiryolu hattının Tut ilçesinden geçmesini istedi.

18.02.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Tut İlçe Belediye Başkanı Cemal Avcı, hükümetin 2023 hedefinde yer alan Gölbaşı-Adıyaman Demiryolu hattının Tut ilçesinden geçmesini istedi.

Hükümet yetkililerinin Gölbaşı-Adıyaman Demiryolu hattı projesinin 2023 hedefleri arasında yer aldığını açıklamasının ardından Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı'dan farklı bir teklif geldi. Belediye Başkanı Cemal Avcı, Gölbaşı-Adıyaman arasındaki demiryolu hattının Tut ilçesinin geçmesinin kamu yararı açısından daha cazip olacağını söyledi.

Cemal Avcı, "Yapılması planlanan demiryolunun Gölbaşı Harmanlı-Tut-Adıyaman hattından yapılması hem yolun 20 kilometre kısaltacak hem de maliyeti yüzde 30 düşürecektir. Demiryolu hattının geçeceği güzergahtaki arazilerin çoğunun kamu arazisi olması kamulaştırma maliyetini ciddi oranda düşürecektir. Diğer taraftan yolun kısalması da ayrıca bir katkıdır. Devlet yetkililerinin ve siyasilerin bu konuda üzerlerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Demiryolunun ilçemizden geçmesi ilçemiz acısından da çok önemlidir. Her yıl genç nüfus göçü veren ilçemizin sosyo-ekonomik yapısının güçlenmesini sağlayacak olan demiryolu, hem devlet hem de millet için faydalı olacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demiryolu Tut İlçesinden Geçsin' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement