Demokrasi Geri Gidiyor' Diyerek Geri Geri Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Geri Gidiyor' Diyerek Geri Geri Yürüdüler

Demokrasi Geri Gidiyor\' Diyerek Geri Geri Yürüdüler

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, ülkede meydana gelen olayları, geri geri yürüyüp protesto etti.

25.10.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, ülkede meydana gelen olayları, geri geri yürüyüp protesto etti. Protestocular, 'Geriliyoruz' sloganı atıp çarşının sonuna kadar geri geri yürüdü.

Karşıyaka Çarşı İzban istasyonu önünde Demokrasi Denetçileri Derneği öncülüğünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri adına basın açıklamasını Mümtaz Ayça yaptı. Ayça, "Hızlı bir şekilde, dünyada gelişme, değişme ve ilerleme gösteren yaşamlar maalesef ülkemizde, aynı oranda gelişmemekte ve demokrasi büyük bir kesimce hala sadece oy vermek olarak değerlendirilmektedir. Hukukun gücü yerine, güçlülerin hukukunu yerleştiren yeni bir düzen, bireysel ve toplumsal özgürlükler aşılamayan yasaklarla örmektedir. Askeri darbe anayasasıyla birlikte halka ben yaptım oldu dayatmalarıyla, oluşturulan kanunlar, sivil düşünce ve özgürlükler önünde engel olmaya halen devam ediyor. Üniversiteler, YÖK aracılığıyla tek tip bireyler yetiştirmeye devam ediyor. Adalet dağıtması gereken yargı kurumları, çıkar çatışmaları ve güç savaşlarının altında eziliyor. Geldiğimiz noktada, basın özgürlüğünde dünyade, 154'üncü, insani gelişim indeksinde 90'ıncı, uluslararası demokrasi indeksinde 88'inci olan Türkiye'de tüm bu olanlar, 'Yeni Türkiye' olarak lanse ediliyor. Toplum ve ülke olarak yaşadığımız, gelirim ve gerilemeyi, protesto etmek için geri geri yürüyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından protestocular, 'Geriliyoruz' sloganı atıp çarşının sonuna kadar geri geri yürüdü. Bu sırada cadde üzerindeki vatandaşlar da protestocuları ilgiyle izledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demokrasi Geri Gidiyor' Diyerek Geri Geri Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement