Demokrasi Kahramanları Erzincanlılar ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Demokrasi Kahramanları Erzincanlılar ile Buluştu

Demokrasi Kahramanları Erzincanlılar ile Buluştu

Erzincan da “Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar” programı düzenlendi.

23.09.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan da "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" programı düzenlendi.

15 Temmuz Cuma gecesi yapılan darbe girişiminin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" projesi kapsamında İsmail Hakkı Ürün moderatörlüğünde 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Türkiye'de meydana gelen darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa dökülen milyonlardan; tankların önüne duran, askeri geri çekmek için mücadele eden, tanka tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, darbe girişimine karşı duruşları ile simge olan kahramanlar o gece yaşadıklarını, hislerini ve duygularını Erzincanlılar ile paylaştı.

Gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalletin Başsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Daire Başkanı Rasim Ağı, Vali Yardımcıları Ahmet Türköz ile Dede Musa Baştürk, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Demokrasi Şehidi Recep Gündüz'ün babası Yaşar Gündüz, Demokrasi kahramanları Safiye Bayat, Mehmet Köse, Mehmet Tahir İkiler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi. Daha sonra kum sanatçısı Veysel Çelikdemir tarafından 15 Temmuz temalı kum gösterisi katılımcılara izletildi. Söyleşi ile yapılan programda demokrasi kahramanları Safiye Bayat, Mehmet Köse ve Mehmet Tahir İkiler darbe gecesi yaşadıklarını anlatırken, duygu dolu anlar yaşandı.

Program sonunda Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada; "Kahramanlarımızla birlikte olmaktan ziyadesiyle onur duyuyorum. Biz o geceyi Erzincan da televizyondan izledik. Televizyondan izledik derken saat 01.00'da 96 bin nüfuslu şehir de 50 bin kişi meydandaydı. Çok şükür bu süreç iyi idare edildi. Tek bir asker sokağa çıkmadı. Tek bir kurşun atılmadan Erzincan olarak televizyondan izledik. Ben ay yıldızlı al bayrağımıza kanıyla renk veren hanım kardeşimize, bu bayrağımızı öperek takdim ediyorum."dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle ise; "Hepimiz bugün bu kahramanları gördük ve kıskandık. Çünkü onlar gaziler. Şehitliği göze alamayanlar gazi olamazlar. Onlar gazi oldular. Ama Rabbim bize nasip etmedi. Bu vatan bu millet gazilerimize ve şehitlerimize çok şey borçlu. İnşallah Rabbim bizlere de bu mücadeleyi bir gün nasip eder. Hiç değilse şehadet şerbetini içemesek bile gazi olalım."dedi.

Son olarak konuşan Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalletin Başsoy ise;"Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Birileri bu vatan için şehit oldu. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya2da, Sarıkamış'ta ve Anadolu topraklarının her karışında bu milletin ilelebet yaşayabilmesi için. Şehitlik herkese nasip olmayan bir makamdır. Hepimiz isteriz bu vatan için şehit olmayı Yarın bize de görev düştüğü zaman yaşımız 57 seve seve hangi cephede görev düşerse bu canı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin endişesi olmasın." Dedi.

Vali Arslantaş, Milletvekili Karakelle ve Başkan Cemalletin Başsoy Türk Bayrağını öpüp alnına koyduktan sonra demokrasi kahramanlarına ve demokrasi şehidi Recep Gündüz'ün babası Yaşar Gündüz'e hediye ettiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi Kahramanları Erzincanlılar ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement