Demokrasi Nöbetinde Kahramanlık Türküleri - Son Dakika
Yerel

Demokrasi Nöbetinde Kahramanlık Türküleri

Demokrasi Nöbetinde Kahramanlık Türküleri

Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbetinin 19. gününde kahramanlık türküleri yankılandı.

03.08.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 19. gününde kahramanlık türküleri yankılandı.

Bozüyük, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetine ara vermeden devam ederken Cumhuriyet Meydanı her akşam coşkulu kalabalıklara ev sahipliği yapıyor. Bozüyük Belediyesi tarafından şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlarımız için dün akşam organize edilen programda Bozüyük'ün yerel Türk Halk Müziği ve bağlama sanatçısı Ahmet Özen seslendirdiği kahramanlık türküleri ile sahne alırken ayrıca zeybek gösterileri de yer aldı. Akşam namazının ardından başlayan ve gece boyunca devam eden programa İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam ve vatandaşlar katıldı. Büyük bir coşkuyla seslendirilen marşların ardından sahne alan Zeybek Ekibi'nin gösterileri ilgi ile izlendi. Ahmet Özen'in seslendirdiği ve her birinin kendine has hikayesi olan kahramanlık türküleri ise izleyenleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.

Programın bu bölümünün sonunda Başkan Bakıcı, Ahmet Özen'e ve Zeybek Ekibi'ne demokrasi nöbetine katkı sağladıkları için teşekkür ederek günün anısına tablo hediye etti. 19 gecedir burada meydanlarda olduklarını belirten Başkan Bakıcı "Birlik ve beraberlik içersinde, hassas olduğumuz noktalar çerçevesinde olabildiğince şehitlerimize yakışır bir program yapmaya çalışıyoruz. Ama muhakkak rahatsız olanlar, bizi şikayet edenler olacaktır. Ama şunu söylüyoruz ki bizler 238 şehidimizin sayesinde buralarda sizlere karşı konuşabiliyoruz. Bu yüzden aklımıza geldiği zaman değil, her namaz kıldığımızda şehitlerimize dua ediyoruz, bunu sizlerden de istirham ediyorum. Çünkü bu topraklarda Atatürk ve Kurtuluş Savaşı zamanından itibaren tüm şehitlerimiz bu vatan için canlarını seve seve verdiler. ve İstiklal Savaşı dediğimiz 2. savaşımızı da 15 Temmuz gecesi yaşadık" dedi.

"Geçmişimizi bilmezsek geleceğe ne bir yatırım yapabiliriz ne de çocuklarımızı iyi yetiştirebiliriz" diyen Başkan Bakıcı "Bu yaşanan olayları çocuklarımıza gençlerimize çok iyi anlatmamız gerekiyor. Ama şunun özellikle bilinmesi lazımdır ki bu birlik ve beraberlik olduğu sürece bizi kimse yıkamayacaktır" dedi.

Konuşmasının sonunda Meclis üyesi ve müze koordinatörü Veysel Kılıç'ın Bozüyük'ün tarihi ile ilgili bir kitap çalışmasına başladığını belirten Başkan Bakıcı, ayrıca müzenin 29 Ekim tarihinde açılışı yapılarak hizmete gireceğini de söyledi.

Başkan Bakıcı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda şehitler için dualar edildi. Hep bir ağızdan söylenen marşlar eşliğinde coşkulu anların yaşandığı gecede demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen dakikalarına kadar sürdü. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi Nöbetinde Kahramanlık Türküleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement