Demokrasi Nöbetleri Bitti - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Nöbetleri Bitti

Demokrasi Nöbetleri Bitti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydana çıkan İnegöl halkının, Vatan nöbeti 27. gününde sona erdi.

12.08.2016 14:15  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nöbetin son gününde, İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında, dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan bu yana meydanları terk etmeyen İnegöllüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Demokrasi nöbetlerine ara veriyoruz' açıklamasının ardından vatan nöbetini 27. gece de sonlandırdı.

MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKILDI

İnegöl Belediyesi önünde gerçekleştirilen son nöbet programında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;
"15 Temmuz gecesi darbe kalkışması sonrasında tüm Türkiye'de olduğu gibi meydanlara inerek milli iradeye sahip çıkan İnegöllülerin birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak tuttukları demokrasi nöbetlerine hepimiz şahit olduk. İlçe halkımız tarafından tutulan demokrasi nöbetlerindeki birlik ve beraberliğin en güzel şekilde bundan sonrada ortaya koyulacağına inancımız tamdır" dedi.

ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLAR

"Her bir vatandaşımız kurşunlara karşı yürüyerek, tankların altına yatarak Anadolu insanımızın asilliğini bir kez daha ölümsüz hale getirdi" diyen Başkan Aktaş; "Vatanı için canını feda eden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere Malatya'da darbecilerin bıraktığı tankı kullanan Mustafa Özbey'i, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan'ı, darbe girişimine karşı kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz'u ve adlarını burada tek tek sayamadığım ölümsüz kahramanları hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın talimatını vermesinden sonra tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöllü hemşerilerimiz 27 gün boyunca sabahlara kadar meydanları boş bırakmadı. Tek yürek olunan bu birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

MİTİNGİ DEV EKRANDAN İZLEDİLER

Kaymakam Ali Akça'nın da konuşma yaptığı programda İnegöllü vatandaşlar, Ankara Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen mitingi dev ekrandan izledi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda ayrıca şehitler için dua edildi.

FOTOĞRAFLARA ÖDÜL YAĞDI

İnegöl Belediyesi önünde düzenlenen program, 'Milli İrade Nöbetleri ve İnegöl' konulu fotoğraf yarışmasında derece alanlara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demokrasi Nöbetleri Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement