Demokrasi Nöbetlerine Devam - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Nöbetlerine Devam

Başkan Uğur, "Cumhurbaşkanımız diyor ki; Nöbetler 10 Ağustos Çarşamba günü bitecek. 10 Ağustos Çarşambaya kadar nöbete devam. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, 10 Ağustos Çarşamba diyor. Bizde 10 Ağustos Çarşambaya kadar nöbetlere devam edeceğiz" dedi.

08.08.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yurdun dört bir yanında başlayan demokrasi nöbetlerinin Balıkesir ayağı Kuva-yi Milliye Meydanı'nda yapılan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile taçlandı. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da katılarak halka hitap ettiği mitingin kapanış bölümünde onbinlerce Balıkesirli, çalınan marşlara eşlik ederek, havai fişek gösterisini izledi.
Mitingin kapanış bölümünde AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan vatandaşlara hitap etti. Son olarak sahneye çıkarak bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise 24 gündür devam eden Demokrasi Nöbetleri'nin başta İstanbul Yenikapı Meydanı olmak üzere Balıkesir'in Kuva-yi Milliye Meydanı ve 81 ilde taçlandırıldığını söyledi.

BAŞKAN UĞUR: "BALIKESİR DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI"

Onbinlerce Balıkesirlinin Kuva-yi Milliye Meydanı'an akın ederek Demokrasi Nöbetlerini taçlandırdığını söyleyen Başkan Uğur, "Demokrasi Nöbetlerimizi Yenikapı'da Cumhurbaşkanımızın, Meclis Başkanımızın, Başbakanımızın, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve Genel Kurmay Başkanımız ile kuvvet komutanlarımız ile beraber bir taçlandırma yapıldı. Bizde Balıkesir'de taçlandırdık. Balıkesir, 20 ilçesi ile Kuva-yi Milliye Meydanı'nda. Sağolun varolun, Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz kalkışması, darbe hareketinde Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız dedi ki; 'Meydanlara'. Bütün Balıkesir'de meydanlara yürüdü, demokrasimize sahip çıktı" diye konuştu.

"10 AĞUSTOS ÇARŞAMBAYA KADAR NÖBETE DEVAM"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklama yaparak Demokrasi Nöbetleri'ni 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar sürdürülmesi kararını bildirdiğini ifade eden Başkan Uğur, "Aldığımız bir habere göre Cumhurbaşkanımız diyor ki; Nöbetler 10 Ağustos Çarşamba günü bitecek. 10 Ağustos Çarşambaya kadar nöbete devam. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, 10 Ağustos Çarşamba diyor. Bizde 10 Ağustos Çarşambaya kadar nöbetlere devam edeceğiz. Görüyorsunuz bu millet ne kadar büyük bir millet olduğunu gösterdi. Hakikaten bu milletimiz içinde büyük bir tecrübe oldu. Milletimiz ve Balıkesirliler teyakkuz halinde. Milletimiz meydanlarda olmasa da devamlı nöbetteyiz. Hep beraber nöbetteyiz. Hep takip edeceğiz" dedi.

UĞUR: "YENİ BİR TÜRKİYE KURUYORUZ"

15 Temmuz darbe girişimim sonrası yerli ve milli bir Türkiye'nin inşa edildiğini söyleyen Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti yeniden kuruluyor. Yeni bir Türkiye. Artık darbelerin bile düşünülmeyeceği bir Türkiye'yi kuruyoruz. İnşallah bu Türkiye tamamen yerli ve milli unsurların; ordusuyla, milletiyle, yargısıyla, polisiyle, bürokrasisiyle, her şeyiyle milli ve yerli bir Türkiye olacak. İnşallah bunu tüm siyasi partileri ile meşrebi, mezhebi, siyasi görüşü ne olursa olsun birlikte kuracağız. Bununla ilgili düzenlemeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerimiz yapacak. İnşallah bizde Çarşamba gününe kadar nöbetlere devam edeceğiz. Onbinler Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı'nda".

Konuşmaların ardından Başkan Uğur ve AK Parti Milletvekilleri, meydandaki obninlerce Balıkesirli ile birlikte çalınan marşlara eşlik etti. Meydandaki onbinler havai fişek gösterisi sırasında cep telefonlarının ışıklarını açarak, renkli manzaraların oluşmasına neden oldu. Demokrasi mitingi çalınana marşlar ve söylenen şarkılar ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demokrasi Nöbetlerine Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement