Demokrasi Parkı'nda "Ramazan ve İtikâf" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Demokrasi Parkı'nda "Ramazan ve İtikâf" Konulu Konferans

Demokrasi Parkı\'nda "Ramazan ve İtikâf" Konulu Konferans

Adıyaman Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Demokrasi Parkı’nda “Ramazan ve İtikâf” konulu konferans verildi.

02.07.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Demokrasi Parkı'nda "Ramazan ve İtikaf" konulu konferans verildi.

Demokrasi Parkı'nda Adıyaman Belediyesi ile Safvan-Der'in ortaklaşa düzenledikleri programa Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Bilen, Safvan-Der Başkanı Sadık Çağ, Safvan-Der üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Teravih namazından sonra başlayan etkinlikte Dokuz Nefes Neyzenler Derneği üyelerince ney dinletisi sunuldu. Daha sonra sahneye çıkan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah Çolak "Ramazan ve İtikaf" konulu konferansına başladı.

Çolak, "Allah her zaman bizimle beraber ama asıl olan bizim onunla beraber olduğumuzun şuurunu zinde ve canlı tutmaktır. O şuuru, o bilinci nefsi terbiye eden oruçlarla, teravihlerle, okunan Kur'an'la zindeleştirmeye çalışmalıyız. Bu nezih millet İslam ahlakı ile zindeleştirilmiş bir millettir. Bazen savruluruz sağa sola, ama sahabenin ahlakı, peygamberin ahlakı, o salih annelerimizin öğrettiği ahlak sinelerde üzeri kirlense de hala mevcuttur. İşte bu Ramazan ayında oruçla o ahlakı diriltebiliriz. Eğitimde yanlış bilgiler vererek çocuklarımızı yalancı olarak yetiştiriyoruz. Bütün İslam coğrafyasında dünyanın en kıymetli servetlerine sahibiz ama elinde yiyeceği olmayan fakir konumuna düştük. Rabbim bu Ramazan ayı vesilesiyle, tuttuğumuz oruçlar vesilesiyle, kıldığımız teravihler vesilesiyle şuurlu ve bilinçli olmamızı nasip etsin" dedi.

Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Bilen, Doç. Dr. Abdullah Çolak'a gecenin anısına bir buket çiçek takdim ederek, teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi Parkı'nda 'Ramazan ve İtikâf' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement