Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu - Son Dakika
Yerel

Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

Edirne’nin Keşan ilçesinde AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından, darbe girişiminde şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için mevlid-i şerif okutuldu.

19.07.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesinde AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından, darbe girişiminde şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için mevlid-i şerif okutuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sahnede okutulan mevlide, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Bşçvş. Mehmet Öncel, bazı kurum kuruluşların müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Keşan Müftülüğü'nden imamlar tarafından okutulan mevlid-i şerifin okunmasının ardından konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, " 15 Temmuz, ülkemize, milletimize, bayrağımıza ve vatanımıza yapılan hain bir darbe girişiminin halk tarafından bastırıldığı bir gün olarak, tarihe geçmiştir. Bugün, milli irade, darbecilere, vatan hainlere esas darbenin halk tarafından vurulduğu gündür. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi bayramıdır. Bu hainler, asker elbisesi içerisinde canilerdir. Bunlar halkına silah çeviren, halkını öldüren katillerdir. Bizler güçlü ve iradesi sağlam Türkiye Cumhuriyeti olarak bu darbe girişiminin de üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatansever halkı, aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, ülkesini ve bayrağını ele geçirmek isteyen hainlerin üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu destan, tüm dünyaya örnek olan tarihi bir destandır" dedi.

Bu darbede bir şeyin özellikle dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Boyalık, "Bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlamış olsa da, bunu yapmaya çalışanların vatanını ve milletini seven subay ve astsubaylarla hiçbir alakası yoktur. Bunlar eli kanlı terör örgütü mensuplarıdır. Bu canilerle Silahlı Kuvvetlerimizi bir tutmayalım. Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin gözbebeğidir, terörle mücadelede büyük bir özveri göstermektedir. Bu nedenle bu haninler Silahlı Kuvvetlerimizi asla temsil edemezler. Askerimizin, ordumuzun itibarın zarar verecek hareketlerden uzak durmalıyız" diye konuştu.

Boyalık ayrıca, bu alçakça darbe girişimine karşı parti gözetmeksizin ülkücüsü, milliyetçisi, demokratı, liberali her kesimden vatandaşlara da teşekkür etti. Boyalık, "Bizler darbecilere ve dünyaya bir şey gösterdik. İşte Türkiye budur, mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Burada bu nöbet, bu soysuzların kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Bizler de kolluk kuvvetlerimizin yanında olarak, nöbet tutarak, ülkemize ve milletimize hizmet eden ordumuza sahip çıkacağız. Biz, alçakların önünde eğilmeyiz, Hakk'ın önünde eğiliriz. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da Allah'tan şifa diliyorum. Bu meydanlarda bizlerle olduğunuz için tüm halkımıza teşekkür ediyor, dualarımızın kabul olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Mevlidin ardından ise Hüseyin Boyalık ve beraberindeki partililer, gecenin geç saatlerine kadar Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Emniyet Müdürlüğü ve Hükümet Konağı önünde vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu - Son Dakika


Advertisement