Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da hayatını kaybeden 42 yaşındaki Şuayip Seferoğlu'nun cenazesi, memleketi Rize'de son yolculuğuna uğurlandı.

18.07.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da hayatını kaybeden 42 yaşındaki Şuayip Seferoğlu'nun cenazesi, memleketi Rize'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şuayip Seferoğlu'nun cenazesi Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak helallik alınmak üzere Küçükköy köyündeki baba evine götürüldü. Bu sırada, ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. Tekbirlerle karşılanan Seferoğlu'nun cenazesi, dua edilmesinin ardından Şeyh Camisi'ne götürüldü.

Rize Şeyh Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, daire amirleri ve binlerce kişi katıldı.

Seferoğlu'nun cenazesi, İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından ikindi vakti kılınan namazın ardından Küçüköy köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Şehit Seferoğlu'nun İstanbul'da lokantacılık yaptığı ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehidin kardeşi Uğur Seferoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerine gittiklerinde vatandaşın çoğu yerde kontrolü ele geçirdiğini belirterek, "Oraya gidenler ölmek için gitmişti. Yaşlısı, genci, herkes elinden gelen fedakarlığı yaptı. Atalarımız nasıl bu vatan için fedakarlık yaptıysa şehitlerimiz bunu bir kez daha dünyaya duyurmuş oldu. Onlar için üzülmüyoruz, seviniyoruz. Onları kaybetmedik, kazandık. Sadece aramızdan ayrıldıkları için hepimizde bir hüzün var. " dedi.

Olay anında yaşadıklarını anlatan Seferoğlu, şöyle konuştu:

"O anki olaylar anlatılmaz, bazı duygular vardır, yaşanır. Biz ne ses duyduk, ne de başka bir şey. Sadece yaralıları gördük. Silahlar patlıyordu. Kardeşimle son ana kadar beraberdik. Bütün şehitlerle beraberdik. Bütün yaralılar yanımızdaydı. Ateşin nereden geldiği belli olmuyordu. Askerleri korkutarak ateş ettirmişler. Çoğu zaten belden aşağı ateş ediyordu. Olay anında kim ne yaptığını zaten bilmiyordu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement