Demokrasi Şehitleri ve Ölmüşler İçin Hatim ve Hayır Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Demokrasi Şehitleri ve Ölmüşler İçin Hatim ve Hayır Etkinliği

Demokrasi Şehitleri ve Ölmüşler İçin Hatim ve Hayır Etkinliği

Türkiye’nin tarihinde unutulmaz günler arasında yer alan 15 Temmuz darbe girişimine karşı bir yandan demokrasi nöbetleri devam ederken diğer yandan da şehitler için çeşitli program ve hayır etkinlikleri yapılıyor.

30.07.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin tarihinde unutulmaz günler arasında yer alan 15 Temmuz darbe girişimine karşı bir yandan demokrasi nöbetleri devam ederken diğer yandan da şehitler için çeşitli program ve hayır etkinlikleri yapılıyor.

15 Temmuz gecesinden bu yana son yılların en yoğun gün ve haftalarını yaşayan Aydın Kent Meydanı ve meydanda bulunan Bey Cami'de de her gün şehitler ve ülkenin birlik ve bütünlüğü için etkinliler düzenleniyor. Çeşitli kişi ve kurumlarca gönüllü olarak gerçekleştirilen etkinliklerde yaz sıcağında demokrasi nöbeti için dışarı çıkanlar nasipleniyor. Önceki gün düzenlenen hatim programını üstlenen Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu ve ailesi tarafından hatim programı sonrası vatandaşlara dondurma ikramı yapıldı.

Demokrasi Şehidi Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da 15 Temmuz gecesinden itibaren halkın demokrasiye sahip çıktığını belirten Doç. Dr. Mustafa Oğurlu "Halkımız 2. Menderes vakasının yaşanmaması için günlerdir meydanlarda sabahlıyor. Birçok kişi günlük birkaç sat uykuyla bıkmadan usanmadan akşam işinden gelir gelmez meydanlara koşuyor. Bugün eğer demokrasimize liderimize devletimize sahip çıkamasaydık her türlü eziyet ve sıkıntıyı bütün milletçe yaşayacaktık. Hem şehitlerimizin ruhunu anmak hem de ölmüşlerimizin hayrına kazanmak amacıyla demokrasi nöbetindeki kardeşlerimize bu gece de biz böyle teşekkür etmek istedik. Allah, bu ülkenin birlik ve beraberliği için az çok mücadele veren herkesi iki cihanda aziz eylesin. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen her kim varsa da kahrı perişan eylesin" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasi Şehitleri ve Ölmüşler İçin Hatim ve Hayır Etkinliği - Son Dakika


Advertisement