Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, bugün, 15 Temmuz şehitlerini anmak ve darbeye karşı demokrasinin kazandığı zaferi taçlandırmak için bir arada bulunulduğunu belirterek, "Büyük bir badirenin içinden birlikte çıktık. Açtıkları okullarda, kurdukları dershanelerde yetiştirdikleri robot hainlerle milletin kurumlarına yerleştirdikleri ajan ve vatan hainleriyle devletimizin içine sızarak, bizlere karanlık dehlizleri layık gören insan müsveddelerine, milletimiz hak ettikleri cevabı en güzel şekilde verdi.

07.08.2016 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, bugün, 15 Temmuz şehitlerini anmak ve darbeye karşı demokrasinin kazandığı zaferi taçlandırmak için bir arada bulunulduğunu belirterek, "Büyük bir badirenin içinden birlikte çıktık. Açtıkları okullarda, kurdukları dershanelerde yetiştirdikleri robot hainlerle milletin kurumlarına yerleştirdikleri ajan ve vatan hainleriyle devletimizin içine sızarak, bizlere karanlık dehlizleri layık gören insan müsveddelerine, milletimiz hak ettikleri cevabı en güzel şekilde verdi." dedi.

Kahraman, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki konuşmasında, Gazi Meclisin, darbeye karşı büyük bir direniş göstererek ikinci gazi payesini hak ettiğini söyledi.

Milletçe muhteşem bir beraberliğin sergilendiği bir meydanda tek ses, tek yürek oluşumundan gurur duyduğunu ifade eden Kahraman, "Bugün, 15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve darbeye karşı demokrasimizin kazandığı zaferi taçlandırmak için bir aradayız. Ay yıldızlı bayrağımız altında; tek millet, tek devlet, tek vatan şuur izinde olduğumuzu haykırmak ve darbeleri tarihe gömdüğümüz bütün dünyaya duyurmak için bir aradayız." diye konuştu.

"Alparslan'ın, Selahattin'i Eyyübi'nin ve Fatih'in torunlarısınız"

Kahraman, meydanı dolduran milyonlara seslenerek, "Sizler beyaz elbiseleriyle Malazgirt'te 200 bin kişilik Bizans Ordusunun karşısına çıkarken, 'Ey askerler, eğer şehit olursam, bu beyaz elbise benim kefenim olur. Ben nefsimi Allah'a adadım. Benim için şehadette, muzaffer olmak da sadettir. Zaferi kazanırsak gelecek bizimdir' diyen Sultan Alparslan'ın torunlarısınız. Malazgirt Zaferi'yle Anadolu'ya 10 asır önce giren İslam, İnşallah, kıyamete kadar bu topraklara yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

Şair Arif Nihat Asya'nın, "Bir cuma sabahı, semaya karşı, Malazgirt'te 54 bin er bestelediler en güzel marşı Allahuekber, Allahuekber" mısralarını okuyan Meclis Başkanı Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler İslam'ı yok etmek için seferlere çıkan Haçlı ordularını perişan eden Selahaddin Eyyübi'nin torunlarısınız. Sizler, kür atını Haliç'e sürerek yedi iklimin en güzel beldesi İstanbul'u fetheden ve Peygamber Efendimizin Hadisi'ndeki müjdeye nail olan 'Ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni' diyen Fatih Sultan Mehmet'in torunlarısınız. Sizler 3 kıta, 7 denize hükmeden bir cihan devletinin varislerisiniz. Sizler, Türkiye Cumhuriyetini mazisine layık noktaya ulaştıracak göğsü iman dolu insanlarsınız. Milletimin bütün renklerini bu meydanda görmekten duyduğun mutluluğu özellikle ifade etmek isterim. Al bayrağımızın altında, oluşturduğumuz bu tablodan, dostlarımızın büyük bir güven duyduğuna inanıyorum. Anadolu'nun dört bir yanından ve gönül coğrafyamızın, kültür dünyamızın, her köşesinde milyonlarca insanın bugün sizlerin arasında olmak istediğin biliyorum. Büyük bir badirenin içinden birlikte çıktık. Milletimizi, birbirine düşürmek isteyen şer güçlere karşı direndik ve kazandık. Açtıkları okullarda, kurdukları dershanelerde yetiştirdikleri robot hainlerle milletin kurumlarına yerleştirdikleri ajan ve vatan hainleriyle devletimizin içine sızarak, bizlere karanlık dehlizleri layık gören insan müsveddelerine, milletimiz hak ettikleri cevabı en güzel şekilde verdi."

"Meclisimiz ikinci gazi payesi aldı"

"Şühedanın hatıratını, müstevilerin hain emelleriyle kirletmek isteyenlere fırsat verilmedi." diyen Meclis Başkanı Kahraman, şöyle konuştu:

"Ecdadımıza layık torunlar olduğumuzu hep birlikte ispat ettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmetler diliyorum. Hepsini minnetle ve şükranla anıyorum. Milletimize, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Gazilerimizin de en kısa zamanda deva bulmalarını temenni ediyorum. Dünyada gazi unvanı bulunan tek parlamento Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Çalışma günü olmamasına rağmen 15 Temmuz gecesi, darbe harekatının başlaması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisimiz hemen açıldı. ve gece boyunca açık tuttuk. Ertesi gün olağanüstü toplantı yaptık. ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan 4 partinin imzaladığı bir ortak bildiri yayımladık. Partiler, darbenin karşısında, demokrasinin yanında durduklarını dünyaya açıkladılar. İradeye konulmak istenen ipoteğe karşı koyarak ikinci defa Meclisimiz gazilik payesini hak etti. Milletçe yaptığımız şanlı direnişe tahammül edemeyen meczuplar, milletin bağrını, kalbini bombaladılar. Meclisimize bomba attılar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te millete çağrıda bulunarak halkın sokaklara çıkmasını sağladığını hatırlatan Kahraman, Ahmet Muhip Dıranas'ın Bayrak şiirinden "Şehirlerden şehirlere uçtu kuş gibi, bir haber./ Bayraklar açmada fecre şarkının her vardığı yer. Kaldı birdenbire step, yalın ayaklar altında/ Yürü! Bayraklar altında, Yürü! Davullar çalsın hep. Önden gidene aldı bir kurşun, aldı bayrağı ikinci/ ve yiğitlerin en genci, düştü sonunda yokuşun. İnsan doğunca bir defa, andırır kırılacak dalı/ Ölecektin nasıl olsa, öldün, alnından vurulu. Ne toprağa gömülmektir, ne ruhun uçması tenden/ Ölüm, ölüm, gülerekten, bir bayrak altında ölmektir." mısralarını okudu.

- "Akıl ve gönül birliğiyle her zorluğu birlikte aşacağız"

Vatansever güvenlik güçleriyle milletin bir bütün olarak darbeyi önlediğini aktaran Kahraman sözlerini şöyle tamamladı:

"Demokrasi kazandı. Bundan sonra hiçbir güç darbeye teşebbüs edemeyecektir. Darbeler tarihi sona ermiştir. Milletimiz demokratik tecrübesi azmi cesaretiyle ferasetiyle bir büyük fitneyi defnetti. Biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz. İnşallah akıl ve gönül birliğiyle her zorluğu birlikte aşacağız. Bizler derken canlarını seve seve feda eden şanlı insanlarımızı unutmadan yarınlara umutla bakacağız. Unutmayalım ki; umutlarını bize bağlamış bir gönül coğrafyamız var. Dış dünyamızda milyonlarca insan var. Onların da başını öne eğdirmemek için daha çok çalışacağız. Sırt sırta omuz omuza vererek hep ileri daha ileriye gideceğiz. Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyecek niyazda bulunmayacağız. Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Bizler ordumuzu peygamber ocağı olarak kabul eden bir milletiz. Muazzez bir ordu olan ordumuzun yeri kışladır. Ancak vatan müdafaası için çağrıldığında kışlasından çıkar. Bir daha kışladan çıkmayacağına inanıyorum. Millet olarak tarih yazmaya devam edeceğiz. Bu muhabbetimizi Cenab-ı Allah daim ettirsin. Bir kez daha şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika


Advertisement