Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Doğru - Vatandaşlar Alana Alınmaya Başlandı - Son Dakika
Güncel

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Doğru - Vatandaşlar Alana Alınmaya Başlandı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin başlamasına saatler kala Yenikapı Miting Alanı büyük oranda doldu.

07.08.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin başlamasına saatler kala Yenikapı Miting Alanı büyük oranda doldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlikte katılacağı ilk miting olma özelliğine sahip "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Bu kapsamda bu tarihi güne tanıklık etmek isteyen vatandaşlar aşırı sıcağa rağmen öğlen saatlerinde mitingin yapılacağı alana akın etmeye başladı. Meydana çıkan yolların trafiğe kapatılması nedeniyle vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde Türk bayraklı tişörtlerle alana yürüyerek gidiyor.

Ayrıca, bazı vatandaşlar da aynı atmosferde deniz yoluyla alana geliyor. Bundan dolayı da alanın çevresi kırmızı-beyaz insan selini andırıyor. Bazı vatandaşların Doğu Türkistan, Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinin bayraklarını taşıdığı görülüyor.

Mitingin başlamasına saatler kalmasına rağmen alanın büyük oranda dolduğu göze çarpıyor. Güvenlik kontrolünden geçirilen vatandaşlar, kendilerine verilen Türk bayrağı ve şapkalarla alana giriş yapıyor.

Miting alanına kurulan 60 metrelik sahnenin iki tarafına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterleri asıldı.

Sesin tüm miting alanından duyulması için 35 kulede kurulan toplam 1 milyon Watt'lık ses sistemiyle çeşitli marşlar çalınıyor.

Şehitler unutulmadı

Bu arada, FETÖ'nün darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlar da unutulmadı. Sahnenin sol tarafında basın için kurulan platformun arka kısmına asılı, üzerinde darbe girişimi esnasında şehit olanların isimleri ve "Vatan size minnettardır" yazan dev pankart dikkat çekiyor.

Demokrasi ve Şehitler MitingiYenikapı

Muhabir Halil İbrahim Başer

Yayınlayan Seyhan Sevinç

4Y-9126370 07-08-2016 13: 18 İstanbul

Yayınlayan Servis: İstanbul Kategori:

Genel

Bülten:

GenelInternet

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne doğru

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı'ya saatler öncesinden gelen vatandaşlar, güvenlik kontrollerinin ardından alana alınıyor

Miting boyunca Sultanahmet Camisinin minarelerinden Türk bayrağı dalgalandırılacak

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na saatler öncesinden gelen vatandaşlar alana alınmaya başlandı.

Yenikapı'daki miting için hazırlıkların tamamlanmasının ardından vatandaşlar, arama noktalarından geçerek miting alanına giriyor. Güvenlik noktalarından geçen vatandaşlara, İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, şapka ve bayrak dağıtıyor. Yenikapı Miting Alanı'na Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.

Miting alanı ve çevresinde, özel harekatın da destek verdiği polis ekipleri, dedektör köpekler ve havadan 2 helikopterle güvenliği sağlıyor.

Basın ve engelliler için platform oluşturulan miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer alıyor.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı personelince, darbe girişimin ardından her akşam Millet Camisinin minarelerinden dalgalandırılan Türk bayrağı, Yenikapı'daki miting boyunca Sultanahmet Camisinin minarelerini süsleyecek.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi\'ne Doğru - Vatandaşlar Alana Alınmaya Başlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Doğru - Vatandaşlar Alana Alınmaya Başlandı - Son Dakika


Advertisement