Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal Açıklaması

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir ay içerisinde ellinin üzerinde şehit verildiğini ancak binlerce şehit vermiş bir millet olarak bunların da üstesinden gelineceğini ifade etti.

05.09.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir ay içerisinde ellinin üzerinde şehit verildiğini ancak binlerce şehit vermiş bir millet olarak bunların da üstesinden gelineceğini ifade etti.

Partisinin Tokat Merkez İlçe Başkanlığı olağan kongresine katılan Uysal, gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Uysal, bir gazetecinin seçim ittifakı yapıp yapmayacakları yönündeki sorusu üzerine, Türkiye tarihinde yaşanmayan, seçim arkası seçimi yaşadıklarını belirtti.

Uysal, Türkiye'de anti demokratik bir eşiğin yüzde 10 kemikleşmiş baraj haline dönüştüğünü söyleyerek, "Milletin meselelerini Millet Meclisinde temsil ettirmek en büyük hedefimizdir. Bu manada misyon olarak büyük bir değer olan ölçülerimizle her düşünceyi karşılıklı görüşmeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Bir parti seçime girmek için vardır, o manada hazırlıklarımıza devam ediyoruz" dedi.

Son dönemdeki terör olaylarına da değinen Uysal, şunları söyledi:

"Bölgeyi etnik siyasete mahkum ettiğimiz anlayış içerisinde, devletinin deyim yerindeyse gölgesinin kalktığı, ruhunun çekildiği ortamda terör örgütü her türlü ikincil, üçüncül yapıları gerçekleştirebiliyor. Dünden bu yana devletin ve milletin yanında olmuş insanları adeta bölgenin ötekisi haline getirdiğimiz sürecin neticesi olarak bugün büyük bir terör dalgası ile karşı karşıyayız. Özellikle Suriye'de belirli bölgeleri PKK'nın uzantısı PYD'nin eline geçirmesiyle hülyalarını gerçekleştirebileceklerini düşünen terör örgütü yöneticileri, bütün unsurlarıyla Türkiye'nin her tarafını tehdit eder haldedir. Bir ay içerisinde ellinin üzerinde şehit verdiğimiz ortadır ama netice itibarıyla binlerce şehit vermiş bir millet olarak bunların da üstesinden geleceğimizi biliyoruz."

Uysal, sorunun üzerine ciddiyetle gidildiği ve devlet olduğu takdirde bunların üstesinden gelineceğini vurgulayarak, "PKK'yı bölgenin tek meşru temsilcisi haline getiren süreci tersine çevirebilmek adına dış politikanızdan iç politikanıza bütün unsurlarınızla devlet varlık iradesini ortaya koymalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement