Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmetözbakkal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmetözbakkal Açıklaması

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Oy emanettir, oyuna gelmeyin ve emanete hıyanet etmeyin" dedi.

24.04.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Oy emanettir, oyuna gelmeyin ve emanete hıyanet etmeyin" dedi.

"Kendi ellerimiz, akıl, ilim, idrak, istek/rıza ve irademizle; Bize, "gelecek nesiller adına emanet" olan OY hakkımızı lehine kullandığımız parti, kişi veya grup; Hükümeti ele aldığında adalet (eşit işe eşit ücret, seyyanen zam) Herkes için hak, gecikmeyen adalet.; Yönetimde saydamlık, dürüstlük, bütün vatandaşlar için eşit hak, mutlak güvenlik ve istikrar getirirse ne mutlu. Aksi taktirde, emanete hıyanet/vatana ve millete ihanet edilmiştir!" diyen Özbakkal, "Oy verdiğimiz parti/kişilerin bütün iyilik, kötülük ve bunların yan etkilerine ortak olunmaktadır. Unutmayın, bu seçimler, birkaç parti arasında değil, iki zihniyet arasında yapılacaktır. Sonunda, 1-Ya, İyiler, namuslu-dürüst ve demokrat olanlar; 2- ya da kötüler, hırsız, yolsuz, dönme-devşirme, din tüccarı, misyon taciri ve işbirlikçiler kazanacaktır" ifadesinde bulunarak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Milletin ve ülkenin durumu iki temel göstergenin beklenir sonucudur. Buna göre: Eğer bir devlette huzur, adalet, hukuk ve istikrar yoksa: ya top yekün insanlar bozulmuş, insani ve ilmi değerler tefessüh etmiş ya da yönetimi ele geçiren 'mütegallibe' başta Cumhuriyet olmak üzere, demokrasi ve laikliği askıya almış demektir. Böyle bir durumda halk kendi yöneticileri "seçmiyor, seçemiyor ve/veya seçtirilmiyor" demektir!...

"2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu" gereği parti üyeleri ve/veya delegeler belirlemeliydi. Olmadı. Şu hale nazaran: 20 parti ve bu kombinasyon (organizasyon) içinde bir takım kirli ittifaklarca halkın önüne sürülerek, usulen yapılacak bir seçimle millete dayatılan parlamenter adayları meşru, hukuki ve etik değildir.

Çünkü bu listeler parti üyeleri ve halkın hür iradesine değil; Kendini millet adına ve millete rağmen karar vermeye ehil, vekil, vasi ve yetkili gören bir takım kifayetsiz muhteris, hırs ve ihtirası yeteneğine galip gelmiş güdümlü unsurlarca atanan aktör, figüran, kukla, uşak, oyuncu ve palyaçolardan millete vekil olmaz. Kaldı ki, hukuken asil'in (müvekkilin) vekili şahsen, asaleten ve doğrudan ataması (tevkil etmesi) şarttır. Bu işlem Noter huzurunda yapılır. Dolayısıyla Millet tarafından vekil tayin ve tensip edilecek bütün "aday"ların, doğrudan millet tarafından, seçim kanunlarının öngördüğü usul ve esaslar çerçevesinde ve Hakim teminatı çerçevesinde belirlenmesi şarttır. Lakin böyle olmadı.

Öyleyse önerilen adaylar yok hükmünde ve öngörülen seçim meşruiyetten yoksundur.

İkincisi: Mezkür 20 partiden 13'ü tam liste vererek 85 seçim çevresinde; Diğerleri ise sırasıyla: 75., 73., 56., 58., 56., 55 ve sonuncusu da 43 seçim bölgesinde aday gösterebildiler. Ayrıca Türkiye genelinde 166 kişi bağımsız milletvekili adayı oldu.

Demokrat parti olarak 70 yıllık geçmişimizle,550 milletvekili adaylarımızla milletimizi sandığa davet ediyoruz. Yeter söz milletindir diyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmetözbakkal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement