Demokrat Parti Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

Demokrat Parti Kongresi Başladı

Demokrat Parti Kongresi Başladı

Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi Başladı. Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda Yapılan Kongrede Bin 214 Delege Partinin Yeni Genel Başkanını Seçecek.

06.01.2008 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi başladı. Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılan kongrede bin 214 delege partinin yeni genel başkanını seçecek. Kongre öncesinde 16 olan aday sayısı, Serhan Yücel'in çekilmesi ile 15'e düşerken Genel Başkanlık yarışının ise Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu arasında geçmesi bekleniyor. Yarışa eski Sağlık Bakanlığı müsteşarı Aytun Çıray da "emanetçi değil gerçek lider" sloganı ile katılacak.

     22 Temmuz seçimlerinden beklediği sonucu alamayan ve olağanüstü kongreye giden DP'de kritik kongre başladı. Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor salonunda yapılan kongrede, Mehmet Ağar'dan sonra genel başkanlık koltuğuna oturmak için yarış yapılacak. Kongrede genel başkanlık için çekişmenin Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan ve İstanbul eski İl Başkanı Süleyman Soylu arasında geçmesi beklenirken, eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarlarından Aytun Çıray, Gazeteci Nevval Sevindi, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın eski Danışmanlarından Doç. Dr. Namık Kemal Bingöl, eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve eski İzmir İl Başkanı Kani Aydoğdu, Ali Şahin, Hasan Ateş, Eşref Ünal, Dursun Atabek, Hayrettin Özaydın, Cemal Önez, Salih Erkal ve Efkan Erkul da adaylar arasında yer alıyor.

     1214 delegenin oy kullanacağı kongrede Genel Başkan Mehmet Ağar bir konuşma yaparak partililere veda edecek. Kongrede 15 adaydan birinin genel başkan seçilebilmesi için ilk turda bin 214 delegenin yarıdan fazlasının oyunu alması gerekiyor. Aksi halde ikinci tur seçim yapılacak ve burada da salt çoğunluk aranacak.

-"HATIRLA SEVGİLİ" MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE KONGRE-

     4'ncü olağanüstü kongre nedeniyle delegeler ve partililer sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldururken, salonda da, Celal Bayar'la başlayan DP, AP ve DYP Genel Başkanlarının fotoğrafları yer aldı. Salonda Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu taraftarları arasında karşılıklı slogan yarışı yaşanırken, Erhan taraftarları "Süleyman seçimde kime oy verdin", "Çağrı iktidar", "Başbakan çağrı" sloganları attılar. Soylu taraftarı delege ve partililer ise "muhteşem Süleyman" "Başbakan Süleyman" sloganı attılar. Delege ve partililer, karşılıklı slogan yarışının giderek sertleşmesi nedeniyle, sık sık uyarıldılar. Kongre salonunda ayrıca, Adnan Menderes'in idamını da konu alan Hatırla Sevgili dizisinin müziği ile "Ölürüm Türkiyem" şarkısı çalındı. (ANKA)

(EKİP/ORH)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Demokrat Parti Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement