Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi Heyetinin Ziyaretleri - Son Dakika
Güncel

Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi Heyetinin Ziyaretleri

Görüntü Dökümü : Heyetin Harran Konteyner Kentine gelişi Suriyeliler ile sohbet Konteyner kent hakkında bilgilendirme Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi heyetinin ziyaretleri Heyet, Harran Konteyner Kent ve Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerini ziyaret etti Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi heyeti, Harran Konteyner Kent ve Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerini ziyaret etti.

20.01.2016 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Heyetin Harran Konteyner Kentine gelişi

Suriyeliler ile sohbet

Konteyner kent hakkında bilgilendirme Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi heyetinin ziyaretleri

Heyet, Harran Konteyner Kent ve Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerini ziyaret etti

Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi heyeti, Harran Konteyner Kent ve Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerini ziyaret etti.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ile Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmed Tuma, Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman, Mısırlı muhalif lider Eymen Nur'un da aralarıda bulunduğu heyet, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile ilk olarak Harran Konteyner Kente gitti. Burada yetkililer tarafından karşılanan heyete AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, konteyner kent hakkında bilgi verdi.

Daha sonra çadır kentteki hastanede tedavi olan Suriyelileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan heyettekiler, bazı Suriyelilerle sohbet etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Merzuki, Suriyelilerin kampta yetkililer tarafından nasıl kucaklandıklarını gördüklerini belirterek, burada eğitim, sağlık ve istihdam konularında her türlü hizmetin sunulduğu söyledi.

Arap halkına da mesaj veren Merzuki, "Bazı devletler istisna birçoğu kapılarını Suriyeli mültecilere kapalı tutmakta ve hiçbir şekilde Suriyelileri ülkelerine kabul etmiyorlar. Sınır kapılarını Suriyelilere, Iraklılara ve Filistinlilere açmadılar. Bu mazlumlara bunları reva görmemelidirler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerini ziyaret etti. Burada Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve çadır kent yetkilileri tarafından karşılanan heyettekiler, Suriyeli bir ailenin yaşadığı çadırı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Heyet, hastaneyi ziyaretinin ardından çadır kentten ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi Heyetinin Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement