Demokratik Ekonomi Konferansı" - Son Dakika
Güncel

Demokratik Ekonomi Konferansı"

DTK, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen konferans, sonuç bildirisiyle sona erdi.

09.11.2014 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen "Demokratik Ekonomi Konferansı", sonuç bildirisiyle son buldu.

Van Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür Merkezi'nde dün başlayan konferans, Kürtçe bildiri okunmasıyla sürdü.

Ardından bildiriyi Türkçe okuyan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, çalışmaların yaklaşık bir yıldır sürdürdüğünü ve 8 çalıştayın sonuçlarının ele alındığı konferans düzenlediklerini söyledi.

8-9 Kasım'da Van'da "toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim, demokratik özgür yaşamı inşa edelim" şiarıyla toplandıklarını belirten Anlı, "Demokratik Toplum Kongresi, Demokratik Özgür Kadın Hareketi temsilcileri, yerel yönetimler, komün ve kooperatif çalışanları, sendikalar, işsizler, hak ve meslek örgütleri, oda ve birlik temsilcileri,  bilim insanları ve Rojava'dan gelen seçilmişlerin katıldığı 223 delegenin katkılarıyla yapılan bu tarihi konferansın sonuçlarını sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.

Anlı, toplu taşımayı, raylı ve bisiklet gibi yeşil ulaşım araçlarını teşvik eden, doğayı tahrip etmeden var olan yolların iyileştirilmesine dayalı anlayışın ulaşım politikalarında öncelikleri olduğunu anlattı.

Konferansı, Kobani (Ayn el Arap) saldırısı, Soma, Ermenek, İstanbul, Zonguldak, Şırnak ile Isparta'daki iş kazasında hayatını kaybeden mevsimlik kadın işçilere adadıklarını vurguladı.

Anlı'dan sonra söz alan bileşen sözcüsü, kadın, tarım, enerji, su, madencilik, endüstriyel üretim, ticaret, finans, sosyal politika, sağlık, eğitim, kültür, yerel yönetimler ve demokratik özerklik konularında alınan kararları okudu.

Konferansa  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, bölge belediye başkanları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Ekonomi Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement