Demokratikleşme Paketi - Son Dakika
Yerel

Demokratikleşme Paketi

Birleşik Kamu İş İzmir Temsilcisi Değirmenci: "Demokratikleşme Paketi, yalnızca AKP ve BDP'yi yerel ve genel seçimlerde daha güçlü kılmayı hedefleyen, bu uğurda ülke bütünlüğü ile cumhuriyet ve demokrasimizin temeli sayılan laiklik ilkesinin bedel olarak ortaya konduğu bir pakettir"

04.10.2013 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, "Demokratikleşme Paketi, yalnızca AKP ve BDP'yi yerel ve genel seçimlerde daha güçlü kılmayı hedefleyen, bu uğurda ülke bütünlüğü ile cumhuriyet ve demokrasimizin temeli sayılan laiklik ilkesinin bedel olarak ortaya konduğu bir pakettir" dedi.

Değirmenci, Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı önünde toplanan sendika üyeleri adına yaptığı açıklamada, Atatürk'ün temellerini attığı çağdaş laik Türkiye Cumhuriyeti'nin, adım adım yok edilmeye çalışıldığını iddia etti.

AK Parti ve BDP'nin, din ve etnisite üzerinden prim yapmaya çalıştığını savunan Değirmenci, "Demokratikleşme Paketi, yalnızca AKP ve BDP'yi yerel ve genel seçimlerde daha güçlü kılmayı hedefleyen, bu uğurda ülke bütünlüğü ile cumhuriyet ve demokrasimizin temeli sayılan laiklik ilkesinin bedel olarak ortaya konduğu bir pakettir. Birleşik Kamu İş, Atatürk'e, cumnhuriyet ve kazanımlarına, devletimizin laik ve demokratik özelliklerine karşı atılan bu ve benzeri adımlara karşı en büyük karşı duruşu göstermeye devam edecektir" görüşlerini dile getirdi.

"Öğrenci Andı" ve "Devrimci Öğretmen Andı"nı okuyan sendika üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demokratikleşme Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement