Demre'de 200 Yıllık Mezarlık Gün Yüzüne Çıkartıldı - Son Dakika
Yerel

Demre'de 200 Yıllık Mezarlık Gün Yüzüne Çıkartıldı

Demre\'de 200 Yıllık Mezarlık Gün Yüzüne Çıkartıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre’de bulunan 200 yıllık tarihi Kumtepesi Mezarlığı’nı temizleyip gün yüzüne çıkarttı.

03.03.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre'de bulunan 200 yıllık tarihi Kumtepesi Mezarlığı'nı temizleyip gün yüzüne çıkarttı.

Demre'nin Beymelek Mahallesi'nde bulunan tarihi Kumtepesi Mezarlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörlüğü ekipleri tarafından yabani ot ve kargılıklardan temizlenerek kullanılabilir hale getirildi. Tarihi mezarlık, 11 kişilik ekibinin yoğun çalışmasıyla gün yüzüne çıkardı.

ARNAVUT MEZARLIĞI

Halk arasında Arnavut Mezarlığı olarak adlandırılan 3 bin 575 metrekarelik Kumtepesi Mezarlığı'nın 200 yıllık bir tarihi olduğu düşünülüyor. Kayıtlara göre Kumtepesi Mezarlığı'nda birçok Arnavut vatandaşın mezarı olduğu belirtiliyor.

TARİHE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, 3 gün süren çalışmalar neticesinde Kumtepesi Mezarlığı'nı ortaya çıkardıklarını belirterek, "Tarihi bir önem taşıyan bu mezarlığımıza sahip çıkmamız gerekiyordu. 200 yıllık bir geçmişi olan bir mezarlığı tekrar gün yüzüne çıkarttık. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm mezarlıklarımıza gösterdiğimiz özeni, bundan sonra Kumtepesi Mezarlığı'na da göstereceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demre'de 200 Yıllık Mezarlık Gün Yüzüne Çıkartıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement