Demre'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Demre'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Demre\'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Antalya’nın Demre ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yılı coşkuyla kutlandı.

29.10.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yılı coşkuyla kutlandı.

28 Ekim sabahı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, 29 Ekim saat 09.30'da Kaymakam Murat Uz'un makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Daha sonra Kaymakam ve protokol mensupları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına katılmak üzere Demre Şehir Stadyumu'na geldiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende, Kaymakam Murat Uz, Garnizon Komutanı Hasan Erdoğan ve Belediye Başkanı Süleyman Topcu öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

Bayramlaşma sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Murat Uz yaptı. Uz, Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak, "Ülkemiz politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Onun için bu topraklarda plan içinde plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Yaşadığımız son günlerde de yeni oyunlar oynanmaya çalışıldığını sizler de bilmektesiniz. Ancak tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu oyunlar boşa çıkmaya mahkumdur. Türkiye Cumhuriyet'in yaşayan her vatandaş kanunlar önünde aynı hak ve özgürlüğe sahiptir. Bütün vatandaşlarımız et ile tırnak gibi olmuştur. Bunu ayrıştırmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyetimiz sadece bir yönetim şekli olmayıp, aynı zamanda da milli iradeyi hakim kılmaktır. Halkın yönetime ortak olan ve kendini yönetenleri seçme rejimidir. Sevgili gençler sizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün değimiyle; geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz. Atatürk'ün, "Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak" sözüyle işaret ettiği ve Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlersiniz. Her sayfası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan milli mücadele yıllarını asla unutmayacak, ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünü savunacak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyacaksınız. Bu emanetin ağırlığını ve sorumluluğunun bilincinde olduğuna inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz. Bu ülke sizlerin çabasıyla dünyadaki saygın yerini koruyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaymakam Uz'un ardından öğrencilerin şiir, kompozisyon ve gösteri sunumları gerçekleştirildi. Coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda en çok dikkat çeken ise tekvando gösterileri oldu.

Gösteriler sonunda protokol üyeleri tarafından ilçedeki okullarda şiir, kompozisyon ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demre'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement