Demre'de Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Demre'de Kutlu Doğum Haftası

Demre\'de Kutlu Doğum Haftası

Antalya’ın Demre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlandı.

17.04.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'ın Demre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlandı.

Demre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında Düğün Salonu önünde katılımcılara pide, ayran ve tatlı ikram edilirken, programa Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yeni Cami Müezzini Kayyumu Yalçın Elifoğulları tarafından Kuran-ı Kerim okunduktan sonra programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, İslam coğrafyası olarak zor günler yaşandığını ifade etti. Prof.Dr. Koç, "Kabe Allah'ın evidir. Kalplerimizde Allah'ın evidir. Kabe'yi insanlar inşa etmiştir. Ama kalbi Yüce Allah yaratmıştır. Bu yüzden kalp kırmayınız. Müslümanlar olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde hoş görülü olmalıyız. İnsanın İnanç, mal mülk edinme ve düşünce hürriyetleri vardır. İnsanoğlu, mülkün asıl sahibinin Yüce Allah olduğunu bildiği halde mülk sahibi olur. Devletin, dar gelirlinin hakkını vermezsen edindiğin mal ve mülk başına bela olur" dedi.

ZAN İLE HAREKET ETMEK

Müslümanların arasını bozan şeylerden birisinin de zan ile hareket etmek olduğunu belirten Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, şunları kaydetti:

"Gıybet, kardeşimizin gıyabında olanı söylemektir. Olmayanı söylemek iftiradır. Bu da gıybetten daha kötüdür. Birisi hakkında konuşurken çok dikkatli olmalıyız. Günah işlememeliyiz. Toplum birliğini bozacak davranışlardan uzak olmalıyız. İnsanın neslini sürdürme hakkı vardır. Bu yüzden evlilik müessesi önemlidir. Aileler evlilik öncesinde ağır şartlar koşuyorlar. Bu yüzden evlenme yaşı 30'un üstüne çıktı. Evliliklerin ilk beş yılında boşanmalar başladı."

OSMANLIDAKİ HİZMETLER

Konuşmasını "Diyorlar ki, Avrupa'da hizmetler insan merkezlidir" cümlesi ile sürdüren Prof. Dr. Ahmet Koç, şunları kaydetti:

" Osmanlı'daki hizmetleri görseydiler, bunu söylemezlerdi. Örnekler vereceğim. Osmanlı yol kenarlarına hamalların dinlenebilmesi için mola taşları koymuş. Hamallar bu taşların üzerine yüklerini koyup dinlensin istemiş. Sokak hayvanları için ayrı bir vakıf kurmuş. Sokak hayvanlarının aç ve susuz bakımsız kalmasını önlemiş. Osmanlının zenginleri, esnafa gidip veresiye defterlerini açtırıp, bir fukaranın borçlarına bakıp kim olduğunu bilmeden bazı borçlarını ödeyip dar gelirlinin yükünü hafifletmiş. Yine belli meydanlara sadaka taşları koymuş. İnsanlar kimse görmeden gidip sadaka taşlarına para bırakmışlar. Dar gelirliler yine kimse görmeden gidip sadece çoluk çoğunun rızkını alacak kadarını almışlardır. Avrupa'daki hangi ülkede bunlar yapılıyor? Bu meziyete sahip olmadığımız sürece İslam coğrafyası olarak huzur bulmamız zordur."

Gecenin sonunda İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatipler tarafından kaside ve ilahiler okundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demre'de Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement