Demre Diyaliz Hastası Annesini Sırtında Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Demre Diyaliz Hastası Annesini Sırtında Taşıyor

Demre Diyaliz Hastası Annesini Sırtında Taşıyor

Diyaliz hastası annesini sırtında taşıyorANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan 41 yaşındaki Ali Kocabıçak, diyaliz hastası annesi 60 yaşındaki Fatma Kocabıçak'ı tedaviye getirdiği Demre Devlet Hastanesi'nin üçüncü katına asansör bozuk olduğu için sırtında çıkarıyor.

08.06.2016 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyaliz hastası annesini sırtında taşıyor

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan 41 yaşındaki Ali Kocabıçak, diyaliz hastası annesi 60 yaşındaki Fatma Kocabıçak'ı tedaviye getirdiği Demre Devlet Hastanesi'nin üçüncü katına asansör bozuk olduğu için sırtında çıkarıyor. Hastanenin bozuk asansörlerinin yapımı için ihale yapıldığı ancak henüz tamirat işinin yapılmadığı belirtildi.

Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi'nde 16 yıldır yatağa bağlı yaşayan, 2 yıldır da böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 4 çocuk annesi Fatma Kocabıçak, ayakları da tutmadığı için yürüyemiyor. Oğlu Ali Kocabıçak, haftanın 3 günü diyaliz tedavisi için Fatma Kocabıçak'ı Demre Devlet Hastanesi'ne getiriyor. Ancak periyodik muayene ve kontrolünde kırmızı etiket aldığı için hastanenin asansörü uzun süredir çalışmayınca Kocabıyık da annesini üçüncü kattaki diyaliz ünitesine sırtında çıkarıp indiriyor.

Seralarda günübirlik işçi olarak çalıştığını söyleyen Ali Kocabıçak, "Annemi haftanın 3 günü Demre Devlet Hastanesi'ne diyaliz tedavisi için götürüyorum. 2 yıldan beri bir sorun yoktu. Son 3 aydan beri hastanenin asansörü bozuldu. Ak Parti ilçe başkanına söyledim. Sağlık Bakanlığı'na bildirdim. Kimse ilgilenmiyor. Kaymakama gittim, yerinde bulamadım. Annemi üçüncü kattaki diyaliz ünitesine sırtımda çıkarıp indiriyorum. Üç kat çıkmayı göze alamayan diğer hastalar, Finike Devlet Hastanesi'ne gitti. Ben gidemedim, çünkü günlük işçi olarak çalışıyorum. Finike'ye gitsem çalışmaya zamanım olmayacak. Evimi geçindiremeyeceğim. Yetkililerden çözüm bekliyorum" diye konuştu.

Hastane yönetimi ise bozulan asansörün ihalesinin yapıldığını ancak ihale yasasından kaynaklı sürenin uzadığını, asansörü en kısa sürede yaparak hizmete sunacaklarını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre Diyaliz Hastası Annesini Sırtında Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta Cumhuriyet Savcısı'nın ölümüyle ilgili davada verilen ceza onandı
    12:26 Yozgat'ta Cumhuriyet Savcısı'nın ölümüyle ilgili davada verilen ceza onandı

    Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlamasında başından silahla vurulan Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın ölümüyle ilgili davada tutuksuz yargılanan astsubay Ahmet M.'nin 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan aldığı hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı. Diğer sanık astsubay ise beraat etti.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.

  • Samsun'da apart daireye düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kişi yakalandı
    12:24 Samsun'da apart daireye düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kişi yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda, V.K., R.Ö., S.Y., M.S. ve M.Ş. isimli 5 kişi yakalandı. Operasyonda 38,98 gram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, 2 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 5 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Tahkikat devam ediyor.

  • Antalya'da elektrikli scooter yayaya çarptı
    12:23 Antalya'da elektrikli scooter yayaya çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir elektrikli scooter, park halindeki araçların arasından yola çıkan yayaya çarptı. Yaralanan yayaya sağlık ekipleri müdahale etti ve hastaneye kaldırıldı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Kayseri OSB eski yöneticileri zimmet ve sahtecilik suçlamalarıyla yargılanıyor
    12:22 Kayseri OSB eski yöneticileri zimmet ve sahtecilik suçlamalarıyla yargılanıyor

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin eski yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan ve 6 yönetici, zimmet ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından yargılanmaktadır. Duruşmaya sanıklar katılmazken, mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nursaçan'ı görevden uzaklaştırmıştır. Savcı, sanıkların çeşitli suçlardan cezalandırılmasını talep etmektedir.

  • Konya'da Otobüs Durağında Kaza: 4 Ölü, 5 Yaralı
    12:22 Konya'da Otobüs Durağında Kaza: 4 Ölü, 5 Yaralı

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobilin otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi. Otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

  • Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı
    12:22 Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobil, otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kaza sonucunda durakta bekleyenler yol kenarına savruldu. Yaralılar tedavi altına alındı ve polis olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

  • Malatya'da Horoz Dövüştürüp Kumar Oynayanlara Cezalar
    12:21 Malatya'da Horoz Dövüştürüp Kumar Oynayanlara Cezalar

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde horoz dövüştürdüğü ve kumar oynadıkları belirlenen 11 kişiye toplamda 72 bin 257 lira ceza uygulandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, horoz dövüşü için kullanılan ekipmanlar ve canlı hayvanlar ele geçirildi. Ayrıca, kumar oynadıkları tespit edilen kişilere de ceza verildi.

  • Nevşehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında 18 zanlı gözaltına alındı
    12:21 Nevşehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında 18 zanlı gözaltına alındı

    Nevşehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda son bir haftada 18 zanlı gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla 11 farklı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 86,5 gram sentetik uyuşturucu ile 8 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklandı, diğerleri hakkında adli işlem yapıldı.

  • Seyhan Belediyesi İftar Programları İlçe Halkını Buluşturuyor
    12:21 Seyhan Belediyesi İftar Programları İlçe Halkını Buluşturuyor

    Seyhan Belediyesi'nin düzenlediği iftar programları, ilçe halkını aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. İlahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle desteklenen iftar programlarına halk büyük ilgi gösterdi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Advertisement