Demre'ye 1 Milyon TL Dolu Yardımının Devamı Gelecek - Son Dakika
Güncel

Demre'ye 1 Milyon TL Dolu Yardımının Devamı Gelecek

Demre\'ye 1 Milyon TL Dolu Yardımının Devamı Gelecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, "Suriyelilere yardım ediyorlar, Demreli kardeşlerimize yardım etmiyorlar" şeklinde açıklama yapan MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik'i, "Felaketleri"...

06.12.2013 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, "Suriyelilere yardım ediyorlar, Demreli kardeşlerimize yardım etmiyorlar" şeklinde açıklama yapan MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik'i, "Felaketleri siyasi fırsat görüp ganimete çevirmeye çalışan mantığı ayıplıyorum" diye eleştirdi.

Antalya'nın Demre ilçesinde zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, çiftçilerin görüşlerini aldı.Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın da katıldığı Hükümet Konağı Atatürk Büstü açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türel, yardımların devamının geleceğine işaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu anlatan Menderes Türel, şöyle konuştu: "Suriye'den gelen ihtiyaç sahiplerine de yardımı borç bilir, Demre'de de beş gün gibi kısa bir sürede gereken bütün adımları atmak suretiyle neticeyi de alır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti güçlüdür. Bunlarla ilgili gereken adımları atar. Vatandaşın bu gibi felaketi noktasındaki üzüntülerini biz siyasi fırsat sayıp ganimete dönüştürme mantığını ortaya koyan bütün siyasilerimizi de bu nokta da ayıplıyorum."

GEREKLİ ADIMLAR ATILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, geçen hafta Demre ilçesinde yaşanan dolu felaketinin ardından hükümetin beş gün gibi kısa bir sürede 1 milyon TL yardımı ulaştırmak için gereken tüm adımları attığını söyledi. Türel, Demre halkına yaşadıkları felaket için geçmiş olsun dileklerini iletirken devlet olarak vatandaşların yanında olmak ve yaralarını sarmak zorunda olduklarını belirtti. Hadise cereyan ettiği vakit, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Başkanlığının olaya intikal ettirildiğini belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "O an neler yapabileceğimiz hususunda gayretlerimizi ortaya koyduk. Adımlarımızı attık. Ertesi gün Antalya Milletvekilimiz Hüseyin Samani Meclis'ten izin almak suretiyle bölgeye geldi.Bölgede incelemeler yaptı. Ben, Başbakanımızla toplantımız olduğu için hemen bölgeye intikal edemedim. Bundan sonra bölgeye geldiğimde hem bölgeyi yerinde görme fırsatım oldu hem de yaptığımız çalışmaları sizle paylaşabilme fırsatını bulmuş oldum."

Beş gün gibi kısa bir sürede AFAD başkanlığınca önce valilik sonra da Kaymakamlığa 1 Milyon TL'nin aktarılmasını onayladıklarını belirten Türel, şunları söyledi: "Bu konuda AFAD Başkanımıza, Bakanımız Beşir Atalay ve tabii ki Başbakanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Başbakanımız bize intikal ettirildikten sonra en hızlı şekilde sonuçlandırılması için bütün talimatları bize verdi. Biz de meselenin yaralara merhem olabilmesi için atılması gereken adımları attık.Türkiye'de ilk defa beş gün gibi kısa bir sürede 1 milyon TL sorunun tamamını çözme konusunda yeterli olmasa da acil ihtiyaçların görülmesi için Antalya Valiliği'nin bugün ya da en geç yarın hesaplarına geçecek. Kaymakamlığımız vasıtasıyla ihtiyaç sahipleri arasında paylaşılacak."

SİGORTA PRİM BORÇLARINA ERTELEME GELİYOR

Para yardımının yanında sağlanacak prim ertelemesi, kredi ötelemesi vergi ödemesi gibi birçok kolaylığın gündemde olduğunu aktaran Türel, Demre'de zarar gören vatandaşların bir seneye kadar faiz ödemeden herhangi bir cezaya muhatap olmadan ertelemelerin söz konusu olduğunu açıkladı. "Aynı şekilde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda bir yıl da kredilerin ötelenmesi konusunda çiftçilerin bir nebze soluk alabilmesi için fırsat tanıyacağını düşünüyorum" diyen Türel, yardımların devamının geleceğini açıkladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demre'ye 1 Milyon TL Dolu Yardımının Devamı Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement