DENİB Başkanı Kocasert, Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

DENİB Başkanı Kocasert, Güven Tazeledi

DENİB Başkanı Kocasert, Güven Tazeledi

Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, başkanlığa tekrar seçildi.

18.04.2014 23:19  Güncelleme: 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, başkanlığa tekrar seçildi.

DENİB Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, birlik konferans salonunda yapıldı. Divan başkanlığını Süleyman İlgeri'nin yaptığı genel kurulda, birlik başkanlığına DENİB'in mevcut başkanı Süleyman Kocasert tek aday oldu.

Kocasert, genel kurulda yaptığı konuşmada, 4 yılda yaptıkları hizmetleri dile getirerek, göreve geldikten sonra gerçekleştirdikleri en önemli icraatın, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olan birliğin adını Denizli İhracatçılar Birliği'ne çevirerek, tekstil dışındaki sektörlerin de birlikleri üzerinden ihracat yapması olduğunu ifade etti.

Ölçülebilir bir başarı elde ettiklerini belirten Kocasert, şunları söyledi:

"Birliğimiz üzerinden 2010'da 1 milyar 45 milyon dolar ihracat gerçekleşirken, 2011'de 1,7 milyar dolar 2012'de 1,8 milyar dolar ihracat yaptık. 2013 yılında 2,2 milyar dolarlık ihracata imza atarak, Türkiye'nin en çok artışı gerçekleştiren ihracatçılar birliği olmanın gururunu yaşadık. Tekstil ve konfeksiyon dışındaki sektörlerin de biz verdiği destekle üye sayımızı ve ihracatımızı iki katına çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde personel giderlerinin gelirlerimize oranı yüzde 66'ydı, bugün bu oran, 36 liraya düştü. Yani dört yıl içerisinde personel giderini bu oranda düşüren başka bir birlik yok. Sadece finansmanımızı sağlamlaştırmakla kalmadık. Denizli İhracatçılar Birliği, kapanma tehlikesini geride bıraktı. Çünkü son yasayla iki yıl üst üste personel gideri toplam gelirinin yüzde 40'ını aşan birliklerin kapatılması söz konusu. Bu da son derece açık bir maddedir."

Denizli'ye farklı bir  bakış açısı getirdiklerine, ezberleri bozduklarına ve kentle ilgili farkındalığı artırdıklarına inandığını vurgulayan Kocasert, "Yeni dönemde aramıza katılan farklı sektörlerden yeni arkadaşlarımızla birlikte Denizli'ye hizmete devam etme arzusundayız. 2014-2018 dönemi için tekrar adayım. İlk kez aday olmuş ve hiçbir iş yapmamış heyecanlıyım, arzuluyum, istekliyim. İnşallah önümüzdeki dönemde de çok daha fazlasını yapmak nasip olur" dedi.

Konuşmaların ardından, birliğe üye ihracatçılar oylarını kullandı. Kocasert, genel kurula katılan 105 üyenin oyunu alarak tekrar birlik başkanı seçildi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DENİB Başkanı Kocasert, Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement