Deniz Aktaş Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Deniz Aktaş Cinayeti Davası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Adalet sarayı önünde bir araya gelen platforn üyeleri Mahkemenin seyrine yönelik açıklama yapan Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin in konuşması Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Ayşegül Kaya'nın konuşması Antalya'da Deniz Aktaş'ın öldürülmesi davası Birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına devam edildi Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

21.04.2016 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Adalet sarayı önünde bir araya gelen platforn üyeleri

Mahkemenin seyrine yönelik açıklama yapan Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin in konuşması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Ayşegül Kaya'nın konuşması Antalya'da Deniz Aktaş'ın öldürülmesi davası

Birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına devam edildi

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Lokman Barış Çelik ile maktulün annesi Figen Yetişkin, tarafların avukatları ve bazı kadın hakları savunucuları katıldı.

Maktul Aktaş'ın avukatı Nilgün Gündüz, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesi kararından dönülmesini istedi.

Deniz Aktaş cinayeti ve diğer kadın cinayetlerinin asıl nedeninin kadın ve erkeğin eşit görülmemesinden kaynaklandığını iddia eden Gündüz, "Kadınlar, erkekler tarafından mal olarak görülüyor ve eskiyen mallar nasıl atılıyor ise kadınlar da o şekilde öldürülüyor. Akıl hastalığı hususunda ise sanıkların sığınmaya çalıştığı bir argümandır. Bu nedenle ara karardan dönülsün. Günlük hayatta diğer şahıslara yönelen bir öfke olmadığına göre bu, sadece yanındaki kadına yöneldiğine göre bu, sadece kadının daha aşağı olduğu düşüncesinden kaynaklanmaktadır" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

"Katilin akli dengesi gayet yerinde"

Duruşma sonrasında adliye önünde bir araya gelen bazı kadın hakları savunucuları, pankart açarak kadın cinayetlerini protesto etti.

Maktul Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, yaptığı açıklamada, sanıkların sürekli psikolojik rahatsızlıkları bulunduğunu iddia ettiklerini söyledi.

Sanığın akli dengesiyle ilgili raporu beklemek istemediklerini dile getiren Yetişkin, "Katilin akli dengesi gayet yerinde, işletmecilik yapan bir insan, eğer bu işi yapıyorsa akli dengesi yerinde demektir. Artık rapor sonuçları beklemek istemiyoruz ama 'Sistem, adalet böyle' diyorlarsa biz de kızımın katiline ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz." diye konuştu.

Deniz Aktaş Cinayeti Davası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Aktaş Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı
    09:19 INTERPOL tarafından aranan Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakalandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Rusyalı dolandırıcı A.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:18 Edirne'de Yangın Sonrası Mahsur Kalan Yavru Kediler İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Edirne'deki bir öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından merdiven boşluğunda mahsur kalan 2 yavru kedi, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangın söndürüldükten sonra duyulan kedi sesleri üzerine harekete geçen ekipler, uzun uğraşlar sonucunda kedileri kurtardı. Kurtarılan yavru kediler ve anne kedi, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na götürüldü.

  • Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti
    09:18 Bilecik'te Tır Devrildi, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir tır devrildi ve sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı
    09:16 INTERPOL tarafından aranan Rusya vatandaşı İzmir'de yakalandı

    Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL tarafından mavi bültenle aranan bir Rusya vatandaşı dolandırıcı, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının kimlik soruşturmasında dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi
    09:15 Mersin'de 10 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçlar Ele Geçirildi

    Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı. Polis, merkez Akdeniz İlçesinde bir oto tamirhanesine operasyon düzenleyerek, piyasa değeri 10 milyon TL olan 4 adet gümrük kaçağı aracı ele geçirdi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
    09:15 Mersin'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyonda, 760 gram kubar esrar, 150 gram eroin, 57 adet uyuşturucu hap, 1 hassas terazi, 3 cep telefonu, 1 bıçak ve 1 tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 18 bin 350 lira paraya da el konuldu.

  • Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası
    09:15 Beylikdüzü'nde Motosikletli Şüphelilerin Kovalamacası

    Beylikdüzü'nde polis, motosikletli şüphelilerin belindeki silahı fark ederek dur ihtarında bulundu. Şüpheliler ihtara uymayınca polis tarafından kovalamaca yaşandı. Kovalama anları kask kamerasına yansırken, şüphelilerin üzerinde yasaklı ilaçlar ve havalı tabanca bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere ceza kesildi.

  • Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı
    09:15 Etrafındaki bütün binalar yıkıldı, bu binanın camı bile kırılmadı

    Kahramanmaraş Mimarlar Odası hizmet binası, 6 Şubat depremlerinde etrafındaki onlarca binanın yıkılmasına rağmen hala ayakta duruyor. Mimarlar Odası yönetimi, binanın rezerv alan içinde kaldığını ve kentsel hafıza alanı çerçevesinde yıkılmaması gerektiğini savunuyor.

  • Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil
    09:10 Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil

    Otomotiv sektöründe gündemden düşmeyen Maserati, tamamen elektrikli olan GranCabrio Folgore modeliyle dikkat çekiyor. İtalya'da tanıtılan araç, sportif ve modern çizgileriyle öne çıkıyor. Maserati'nin elektrikli modelleri arasında zirveyi temsil eden GranCabrio Folgore, global pazarda ilgi gördüğü takdirde değişik versiyonlarıyla da karşımıza çıkabilir. Araç, 220 bin dolar civarında bir fiyatla satışa sunulacak.

  • OnePlus Pad 2 Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    09:10 OnePlus Pad 2 Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    OnePlus, yeni amiral gemisi tablet olan OnePlus Pad 2'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Sızıntılara göre cihaz, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, parlak AMOLED ekran, büyük batarya ve daha fazla depolama alanı gibi üst seviye özelliklerle gelecek. OnePlus Pad 2'nin tanıtım tarihi ise 2024'ün ikinci yarısında olması bekleniyor.

  • Telegram, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı için gün sayıyor
    09:09 Telegram, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı için gün sayıyor

    Telegram Kurucusu Pavel Durov'a göre, uygulama önümüzdeki yıl içerisinde 1 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olacak. WhatsApp'ın güvenlik sorunlarına dikkat çeken Durov, Telegram'ın popülerlik kazandığını belirtti. Şirket ayrıca platformdan daha fazla para kazanmayı umuyor ve yeni özellikler eklemeyi planlıyor.


Advertisement