Deniz Baykal'dan 'Eşitlik' Ayarı - Son Dakika
Politika

Deniz Baykal'dan 'Eşitlik' Ayarı

Deniz Baykal\'dan \'Eşitlik\' Ayarı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Tüm etnik kökenler eşittir'' dedi.

28.01.2013 10:39  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Diyarbakır eski Milletvekili ve MYK eski Üyesi Mesut Değer'in yeğeni, Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer'in oğlunun nişan törenine katılan Deniz Baykal, "ulusalcılık'' tartışmalarına katıldı ve yaşanan kavram kargaşasına açıklık getirdi.

sitesinin haberine göre, genç çiftin nişan yüzüklerini takan Deniz Baykal, ''Burada Diyarbakırlı Kürt kökenli bir oğlumuz ile Beypazarının yerlisi bir kızımızın nişan töreni için bulunuyoruz. İşte Türkiye bu.

Ulus - Devlet içerisinde hiçbir etnik köken diğerinden üstün değildir. Tüm etnik kökenler eşittir. Herkesin etnik kökeni şerefidir" dedi. Baykal'ın sözleri, nişana katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Öte yandan, nişan törenine Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Antalya Milletvekili Osman Kaptan, CHP eski Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem, Yılmaz Ateş ve Mesut Değer de katıldı.

Mesut Değer, "Yeğenimizin nişanına katılan Baykal, ailemizi onurlandırdı. Burada yaptığı konuşmada, tartışmalara da açıklık getirdi. Partimizin savunduğu fikirleri hatırlattı. Umarım herkes bu sözlerden gereken dersi çıkarmıştır" dedi.

'İSTİFA EDECEKLER' İDDİASI KIZDIRDI

Bu arada, Baykal'ın yakın çevresinin "Ulusalcı milletvekilleri partiden istifa edecek'' haberlerine tepki gösterdikleri ve "Kimse bir yere gitmiyor" dedikleri öğrenildi. Baykal'ın da bu iddialara sert tepki gösterdiği ifade edildi

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Deniz Baykal'dan 'Eşitlik' Ayarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement