Deniz Baykal Odatv Davasının Sorularını Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Deniz Baykal Odatv Davasının Sorularını Yanıtladı

Deniz Baykal Odatv Davasının Sorularını Yanıtladı

Gazeteci İklim Ayfer Kaleli'nin "Baykal beni taciz etti." iddiasına yıllar sonra yanıt veren Baykal, "İddiaların hepsi gerçek dışı." dedi.

05.11.2013 16:54  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odatv davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen CHP Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorularını yanıtladı.

Gazeteci İklim Ayfer Kaleli'nin "Baykal beni taciz etti." iddiasına yıllar sonra yanıt veren Baykal, "İklim Ayfer Kaleli'nin benimle ilgili söylemiş olduğu iddiaların hepsi yalandır, kesinlikle böyle bir taciz olayı gerçekleşmemiştir. İklim Ayfer Kaleli, Soner Yalçın ve Barış Pehlivan ile telefon görüşmesi yapmış bu görüşmeler, Barış Pehlivan'ın ve Soner Yalçın'ın telefonlarının dinlendiğini bildiği halde gerçekleşmiştir." dedi.

Baykal, Halk TV'nin satılması olayı ile ilgili olarak Soner Yalçın'ın kendisi ile görüştüğünü, bu görüşmeye birkaç gazetecinin daha geldiğini, görüşmelerin bir süre daha devam ettiğini, ancak Halk TV'nin kendisine ait olmadığı gerekçesiyle görüşmenin sona erdiğini belirtti.

TANIK OLARAK DİNLENMESİ TALEP EDİLMİŞTİ

Odatv davasının tutuksuz sanıkları Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Odatv'de yapılan aramalarda "Hocadan Notlar", "Soner Bey'den Gelen", "Kılıçdaroğlu'na destek zorunlu", "Sabri Uzun" ve "Hanefi" adlı belgelerin bulunduğunu, bu belgelerde adı geçen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, tanık olarak dinlenilmesini talep etti. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi de CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara'da tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkemenin kararı doğrultusunda Deniz Baykal soruları yanıtladı.

SORULARA YAZILI YANIT VERDİ

Yalçın'ın Avukatı Hüseyin Ersöz, talimatlı ifade alınma işleminin duruşmalı şekilde yapılmasını ve Baykal'a sözlü soru yönetmek istediklerini belirtti. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma hakkında ANKA'ya bilgi veren Yalçın'ın Avukatı Eröz, "Deniz Baykal'ın ifadesinin alınması için talepte bulunduk. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talepte bulunan Deniz Baykal'ın Avukatı ise müvekkilinin milletvekili olduğundan dolayı Ankara'da ifadesinin alınmasını talep etti.

Mahkeme de bu yönde karar verdi. Biz Deniz Baykal'a soru sorma düşüncesiyle mahkemeden aynı talepte bulunarak Ankara'da yapılacak duruşmanın bildirilmesini istedik" dedi. Deniz Baykal'ın yurt dışında olduğu gerekçesiyle bugün gerçekleştirilen duruşmaya katılmadığı, sorulara yazılı olarak yanıt verdiği öğrenildi.

"HALK TV'NİN SATIŞI İÇİN YALÇIN İLE GÖRÜŞTÜM"

Baykal'ın Halk TV'nin satışına ilişkin sorulara ayrıntılı yanıtlar vermediğini ifade eden Ersöz, "Deniz Baykal, Halk TV'nin satılması olayı ile ilgili olarak Soner Yalçın'ın kendisi ile görüştüğünü söylemiş. Bu görüşmeye birkaç gazetecinin daha Yalçın ile geldiğini belirtmiş ancak isim vermemiş. Bu görüşmelerin bir süre daha devam ettiğini ifade ettikten sonra Halk TV'nin kendisine ait olmadığı için görüşmelerin sona erdiğini belirtmiş" dedi.

"KALELİ İLE GÖRÜŞMEDİM"

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Halk TV'nin satışına ilişkin sorduğu diğer sorulara Baykal'ın yanıt vermediğini belirten Ersöz, "İklim Ayfer Kaleli ile ilgili olarak kendisini sekreteryasından 2-3 defa aradığını ısrarla görüşmek istediğini belirtmiş. Bu talepler neticesinde kendisine bir randevu verdiğini, kendisi ile bir kez görüştüğünü söylemiş. Bu görüşmede de tamamen o dönemdeki siyasi gelişmelerin kendisine sorulduğunu ve Halk TV'nin satılması ile ilgili olarak İklim Ayfer Kaleli ile hiçbir şekilde bir görüşme yapılmadığını ifade etmiş" değerlendirmesinde bulundu.

"TACİZ İDDİASI YALAN"

Baykal'ın İklim Ayfer Kaleli'nin Mümtaz İdil ile yapmış olduğu görüşmenin içeriğini aynen kabul ettiğini kaydeden Ersöz, Baykal'ın bu görüşmede güncel konulara ilişkin konuşmaların olduğunu belirttiğini anlattı. Ersöz, Deniz Baykal'ın mahkemenin sorularına verdiği yanıtlarda İklim Ayfer Kaleli'ye yönelik şöyle bir suçlamada bulunduğunu belirtti:

"İklim Ayfer Kaleli'nin benimle ilgili söylemiş olduğu iddiaların hepsi yalandır, kesinlikle böyle bir taciz olayı gerçekleşmemiştir. İklim Ayfer Kaleli, Soner Yalçın ve Barış Pehlivan ile telefon görüşmesi yapmış bu görüşmeler, Barış Pehlivan'ın ve Soner Yalçın'ın telefonlarının dinlendiğini bildiği halde gerçekleşmiştir. İklim Ayfer Kaleli bu görüşmelerin daha sonra kullanılmasını sağlamak için bir nevi bu görüşmeleri yapmıştır, Pehlivan ve Yalçın'ı aramıştır. İklim Ayfer Kaleli ileri sürdüğü bütün hususların hepsinin yalan olduğunu bununla ilgili olarak tazminat davaları açtığını ve bunları kazandığını söylemiş. Bu mahkeme kararlarını da mahkemeye sunmuş."

"KÜÇÜK İLE BİR SAMİMİYETİM YOK"

Ersöz, Yalçın Küçük'ün el yazısı notlarında yer alan "Deniz Baykal'ı devirdik" şeklindeki değerlendirmeye ise Baykal'ın şöyle yanıt verdiğini anlattı:

"Bilgim dışında. Yalçın Küçük ile tanışıklığın okul yıllarına dayandığını, bunun haricinde samimiyetinin bulunmadığını ve notla ilgili olarak da her hangi bir bilgisinin olmadığının yorum yapmayacağını söylemiş."

Deniz Baykal'ın Avukatının müvekkilinin duruşmalara katılmayacağını ve yazılı beyanlarının yeterli görülmesini talep ettiğini belirten Avukat Ersöz, hakimin de sözlü ifade alınmasının esas olduğunu, Deniz Baykal'a duruşmalara katılması için bir kez daha çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verdiğini ifade etti. Duruşmada, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak Baykal'ın yazılı beyanlarının yeterli olup olmadığı soruldu. Mahkemenin kararı doğrultusunda Baykal'ın mahkemeye gelerek sözlü ifade verip vermeyeceği belli olacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Deniz Baykal Odatv Davasının Sorularını Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement