Deniz Baykal: Terörün Dağ Başından Mahalleye İndiği Ortamdayız - Son Dakika
Güncel

Deniz Baykal: Terörün Dağ Başından Mahalleye İndiği Ortamdayız

Deniz Baykal: Terörün Dağ Başından Mahalleye İndiği Ortamdayız

Baroya TAZİYEDE BULUNDU CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkan Elçi'nin ardından Diyarbakır Barosu'na taziye ziyaretinde bulundu.

09.12.2015 16:11  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkan Elçi'nin ardından Diyarbakır Barosu'na taziye ziyaretinde bulundu. Elçi'nin odasında, baro yöneticileriyle bir araya gelen Baykal, Tahir Elçi'nin ölümünü Türkiye'de insanların birbirini anlaması, birbirinin yerine kendisini koyması, empati yapabilmesi ve kendi duruşunu, fikirlerini sorgulaması açısından bir fırsat haline dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, ancak böyle bir kaybın, kazanıma dönüştürülmesi mümkün olduğunu söyledi. Baykal, şöyle devam etti:

"Bu olay karşısında elbette, herkes üzülecektir, acıyı yaşayacaktır, sorgulama yapılacaktır. Kim nasıl nerede, niçin hangi anlayışla, kişisel mi örgütsel bir olay mı? diye elbette sorgulamak gerekiyor. Soruşturmanın çok sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve kamuoyunun tatmin edilmesi, konunun aydınlığa kavuşması gerekiyor. Şu ya da bu, arkasında o vardır, bu vardır, kişisel bir olay mı, örgütlü planlanmayla yapılan bir olay mı, ya da onun barışçıl davranışını etkisiz kılmak için mi yapılmış bir olay mıdır, devletin gizli güçlerinin tezgahladığı bir olay mı? bu nu bilemiyoruz. Bunlar ortaya çıkar ama Türkiye böyle bir insanı kaybetti. Çok acı bir olaydır. Böylesi bir insanın yaşamını şiddetle ortadan kaldırıyoruz, ya biz ne yapıyoruz, nereye gidiyoruz? Tahir Elçi'nin yaşama şansını tanımayan bir ortamdaysak, bunu ciddi bir şekilde sorgulamak gerekiyor."

ÖZMEN: GÖZALTINA ALINMIŞ HİÇ KİMSE YOK

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen ise Baykal ve beraberindekilere yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür etti. Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili sürdürülen soruşturmayla ilgili bilgi veren Özmen, şöyle konuştu:

"Alçakça cinayetin 12'nci günündeyiz. Ancak henüz dosyada, Diyarbakır Barosu olarak, bize yapılan bilgilendirme ışığında, şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş, gözaltına alınmış hiç kimse yok. Bir diğer konu ise, basında sıklıkla işlenen olay yerinde bulunan deforme olmuş mermi çekirdeği konu var. Olay yeri incelemesinde, Balıkçılarbaşı'nda bulunan taksinin olduğu yerden numaralandırma başladı. Oradan başlanmak suretiyle, değerli başkanımızın alçakça vurulduğu yerde numaralandırma bitti. 1'den 83'ü kadar numaralandırma yapıldı. Yalnız 1'den 43'e kadar deliller toplanabildi. Dolayısıyla deforme olmuş mermi çekirdeğinin, bulunduğu yer baro başkanımızın yere düşmüş olduğu yerden yaklaşık 50 metre mesafede bulundu. Bu mermi çekirdeğinin baro başkanımızın kafasına isabet eden, silahtan çıkan çekirdek olma ihtimali çok az. Çünkü mermi çekirdeği kendisinin düştüğü yerde bulunması gerekiyor. Son günlerde halktan bir beklenti oluşmuş durumda. Tahir Elçi'ye ateş edilen silahın mermi çekirdeğinin bulunmuş olduğu yönde bir izlenim var. Bu husus çok zayıf bir ihtimaldir. Biz sürekli dile getirdik, baro başkanımız hayatını, nereden geldiği belli olmayan, kör kurşunlarla öldürülen insanların faillerini bulmaya adadı. Maalesef kendisi de, o katillerini bulmaya adadığı insanlarla aynı kaderi paylaştı. Tahir Elçi'nin cinayetinin aydınlatılması demek, geçmişin de aydınlatılması demektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Baykal: Terörün Dağ Başından Mahalleye İndiği Ortamdayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement