Deniz Büyüsü" Projesi Kalifiye Eleman Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Deniz Büyüsü" Projesi Kalifiye Eleman Yetiştirecek

Tekne ve yat yapım ile bakım, onarım işlerinde kalifiye elemanın yetiştirilmesinin hedeflendiği projeye, AB'den 158 bin 953 avro hibe desteği verildi Muğla Vali Yardımcısı Özdemir: "Fethiye'de çok güzel işler başarılıyor.

25.09.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından mesleki ve teknik eğitimde kalitenin artırılmasını hedefleyen "Deniz Büyüsü" projesinin tanıtımı yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın " Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı" kapsamına alınan proje, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Yat Çekek Kooperatifi ve Deniz Ticaret Odası tarafından destekleniyor.

Tekne ve yat yapım ile bakım, onarım işlerinde kalifiye elemanın yetiştirilmesinin hedeflendiği projeye AB'den 158 bin 953 avro hibe desteği verildi.

Projenin tanıtım toplantısı Fethiye Körfezi'ndeki Şövalye Adası açıklarına demirleyen gezi teknesinde yapıldı. Toplantıya AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ile daire müdürleri katıldı.

Özdemir, Avrupa Birliği fonlarından yararlanan bazı kurumlardan güzel projeler geldiğini söyledi.

Deniz turizmine katkı sağlayan ilçeden böyle bir proje geldiği için mutlu olduğunu dile getiren Özdemir, "Fethiye'de çok güzel işler başarılıyor. İnanıyorumki önümüzdeki günlerde hep birlikte yeni projelerde bir araya geleceğiz" dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığının valilikler bünyesinde kurduğu Avrupa Birliği İşlerinde Kapasite Oluşturma Projesi olduğuna dikkati çeken Özdemir, bu kapsamda ülke genelinde seçilen 20 pilot il arasında Muğla'nın da yer aldığını bildirdi.

Milletvekili Boğa ise projenin gelecekte daha iyi projelere yol açacak bir çalışma olduğunu belirtti.

"Türkiye'deki maalesef insanlar mesleki alanda eğitilmemiş, sadece ezbere dayalı diplomalı eğitim verilmiş" diyen Boğa, şöyle konuştu:

"Bir şeyi derinlemesine bilmeyen ama her şeyi bilen, anlayan adam yetiştirilmeye çalışılmış. Bize bir konuyu derinlemesine adam gibi yapan adam lazım. Bu nedenle bu projenin yolu açacaktır. Uluslararası arenada bu, böyle yapılıyor. Biz de bu şekilde yaparak mesleki eğitimi önem vermeliyiz. İnanıyorumki ilerleyen süreçte çok daha iyi projelere birlikte imza atacağız."

Doğan da projenin, var olan bir sorunu çözümleriyle bir muhataba aktarma sanatı olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

İnsan kaynağı bakımından en geniş kaynağa sahip milli eğitim müdürlüklerinin il ve ilçenin lokomotifi olarak görev yaptığına işaret eden Doğan, "Eğer sorunu görüyor ve bu açığı doğru bir formatla karşıdaki muhataba aktarabiliyorsanız, kaynak sorun olmuyor, destek alabiliyorsanız. Okulumuz bu projeyle ilçedeki bir eksikliği doğru tespit etmiş ve çalışmalarını bu yönde sürdürmüş" diye konuştu.

Doğan, proje ile mesleki eğitime dayalı tekne ve yat yapım ile bakım, onarım konusunda nitelikli eleman yetiştirileceğini, sektöründe ilerleyen zamanlarda yetiştirilen kalifiye elemanlarla daha iyi noktaya geleceğini anlattı.

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baki Burucu, okullarının, Türkiye'deki 3 bini aşan meslek lisesi içinde proje alan 24 okuldan biri olduğunu belirtti.

İlçede liman başkanlığına kayıtlı 2 binin üzerine tekne bulunduğuna dikkati çeken Burucu, denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayacağını düşündükleri projenin bütçesinin 158 bin 953 avro olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından maket tekne üzerinde boyama işlemi yapıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deniz Büyüsü' Projesi Kalifiye Eleman Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmet: malum tersanede nasıl yapacaksınız bu işi yağmurun çamurun içinde ilk önçe tersaneyi düzgün bir alana taşıyında ondan sonra başlayın projeye 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement