Deniz Derelli: Sağlık Turziminde Gündem Şekerli Su - Son Dakika
Yerel

Deniz Derelli: Sağlık Turziminde Gündem Şekerli Su

Deniz Derelli: Sağlık Turziminde Gündem Şekerli Su

Altı farklı termal suyun bulunduğu Emet Termal Resort Otellerini bünyesinde bulunduran Karaderili Şirketler Gurubu Yatırımlarını Termal tesisler üzerine yapıyor, büyüyen termal sektörüne ayak uydurmak için Yalova’ya 50 bin metrekare alana sahip termal tesis kuruyor.

03.09.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altı farklı termal suyun bulunduğu Emet Termal Resort Otellerini bünyesinde bulunduran Karaderili Şirketler Gurubu Yatırımlarını Termal tesisler üzerine yapıyor, büyüyen termal sektörüne ayak uydurmak için Yalova'ya 50 bin metrekare alana sahip termal tesis kuruyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gün geçtikçe büyüyen sağlık turizmi hakkında bilgi veren Karaderili şirketler gurubu Acente ve Bayii Koordinatörü Deniz Derelli, artık insanların, sadece sağlık için değil tatil içinde sağlık turizmini tercih ettiğini, bunun en başlı sebeplerinin ise sağlık turizminin ucuz olması, ve de termal bölgelerin sahil bölgelere oranla daha serin olması olduğunu söyledi.

Derelli, "Tüm dünyada Sağlık turizmi hızla büyümektedir. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız, sadece sağlık için değil artık tatil amaçlı olarak ta, termal otelleri tercih etmektedir. Termal otellerde tatil yaparak, hem sağlıklarını korumaktalar hem de tatil yaparak, geçirdikleri bir yılın yorgunluklarını atmaktalar. Ayrıca Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde termal tesislerin fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle, yabancı turistlerin tercihi Türkiye olmaktadır.Termal sular bakımından oldukça zengin olan Kütahya'nın Emet ilçesi, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. İlçenin yaz aylarında, hava ikliminin serin olması da en büyük etkendir. Tesislerde içmece ve termal olarak 6 farklı su ile birçok hastalıkta yardımcı tedavi yapılmaktadır. Tesiste bulunan ve şekerli su adını verdiğimiz, şeker hastaları için büyük umut olan suyun haber bültenlerinde çıkmasından sonra, birçok yerli ve yabancı turist Emet ilçesine gelerek burada uygulanan kür tedavilerine katıldı. Bu turistlerin çevrelerine referans olması ile birlikte ülkenin dört bir yanından su talepleri olmuştur. İşletmeci olarak bu suyu yurt içinde bulunan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz göndermeye çalışıyoruz. Bizler, ülkemizde bulunan ve sayısı her geçen gün artan milyonlarca diyabet hastalarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Sağlık bakanlığının bu suda gerekli inceleme ve analiz yaparak değerlendirmesini istiyoruz. İnşallah bu değerli suyu tüm şifa bekleyen hastalara ulaştırarak onların hayırlı dualarını alırız" dedi.

Şeker hastalarının, günde bir bardak içmesi ile şeker oranını büyük oranda düşüren, şekerli su için dünyanın dört bir tarafından insanlar Kütahya'nın Emet ilçesine geliyor. Başta İran, Irak, Almanya, Fransa ve Avusturyalı hastalar Emet ilçesinde şifa arıyor.(MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deniz Derelli: Sağlık Turziminde Gündem Şekerli Su - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement