Deniz Feneri Derneği'nden Türkmenlere İnsani Yardım - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri Derneği'nden Türkmenlere İnsani Yardım

Deniz Feneri Derneği\'nden Türkmenlere İnsani Yardım

Deniz Feneri Derneği, Bayırbucak bölgesine insani yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor.

26.11.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği, Bayırbucak bölgesine insani yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor.

Karadan rejim güçleri, havadan da Rusların bombardımanı altında olan Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenleri yalnız bırakmayan Deniz Feneri Derneği, soydaşlarımıza iki TIR dolusu yardım ulaştırdı.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Deniz Feneri Derneği Afet Koordinasyon Sorumlusu Selçuk Doğan, "Deniz Feneri Derneği olarak Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya, yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Şu anda beraberimizdeki 2 TIR insani yardım malzemesi ile beraber, Yayladağı yolundayız. TIR'larımız öğleden sonra Yayladağı sınır kapısından geçerek Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize ulaşmış olacak. İki TIR'ın içerisinde 900 adet gıda kolisi, bin 500 adet battaniye, 40 tane temizlik kolisinin yanı sıra Suriye sınırları içerisinde kısıtlı imkanlarla hizmet veren hastane ve sağlık ocaklarına 24 bin parça medikal malzeme ile 25 bin kadar da kışlık giyim malzemesi bulunmakta" dedi.

Yardımların Türkiye'deki bağışçıların destekleriyle devam edeceğini belirten Doğan, "Türkiye'deki bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz ve desteklerini beklediğimizi belirtmek istiyorum. İki tane TIR'ımız var. TIR'larımızın biri İstanbul'daki lojistik merkezimizden, diğeri de Ankara Pursaklar Lojistik Merkezimizden önceki gün yola çıktı. Şu anda Hatay'dayız öğleden sonra da Suriye'deki dağıtımlarımıza başlayacağız inşallah" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri Derneği'nden Türkmenlere İnsani Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement