Deniz Feneri E.v. Bağlantılı Dava - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri E.v. Bağlantılı Dava

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, "hizmeti nedeniyle güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından Mehmet Gürhan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanık hakkında davanın düşmesini, diğer 17 sanığın ise bu suçlardan beraatine karar verilmesini talep etti.

25.02.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, "hizmeti nedeniyle güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından Mehmet Gürhan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanık hakkında davanın düşmesini, diğer 17 sanığın ise bu suçlardan beraatine karar verilmesini talep etti.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Ömer Zahid Karaman, İzzet Kurum ve İsmail Karahan ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada cumhuriyet savcısı İbrahim Kayapınar, esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirtti. Mütalaasını açıklayan savcı Kayapınar, sanıklardan Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş'in "hizmeti nedeniyle güveni kötüye kullanma" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından haklarındaki davanın düşmesini istedi.

Savcı mütalaasında, aynı suçlamalara ilişkin aralarında İsmail Karahan, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın da bulunduğu 17 sanığın ise beraatine karar verilmesini talep etti.

"Resmi belgede sahtecilik" suçundan 4 sanık hakkında dava açıldığı anımsatılan mütalaada, bu suçtan sanıklar Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan'ın beraati istenirken, Mehmet Gürhan'ın 2 yıldan 6 yıla, eşi Nurgül Gürhan'ın ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörüldü.

Duruşmada hazır bulunan 3 sanık, mütalaaya katıldıklarını ifade ederek, beraatlerini talep etti.

Taraf avukatları da söz alarak, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlara, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 20 sanığa "özel belgede sahtecilik", "kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştiraki" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlamaları yöneltildi, 25 şüpheli hakkında ise "ek takipsizlik kararı" verildi.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, suçlama konusu eylemlere ilişkin yargılama yerinin İstanbul olduğu gerekçesiyle İstanbul'a gönderildi.

Dosyaya bakmakla görevlendirilen İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi de Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nin "yetkisizlik" kararını yerinde bularak, davanın kendi mahkemelerinde görülmesine karar verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri E.v. Bağlantılı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement