Deniz Feneri'nden Suriyeli Öğrencilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri'nden Suriyeli Öğrencilere Yardım

Suriyelilerin eğitim gördüğü Kademoon Okulu Müdürü Rakıpoğlu: "Buradaki Suriyeliler devrim bittikten sonra Suriye'ye dönecek, Türkiye'nin elçileri olacak"

17.01.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği, İstanbul'daki Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Kademoon Okulu'na yardım topladı.

Üsküdar'da bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan okulun müdürü Oya Rakıpoğlu, iki vatanı olduğunu belirterek, Bağcılar ve Esenyurt'ta okul açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Okulların masraflarının giderek arttığını, desteğin çok az olduğunu anlatan Rakıpoğlu, öğrencilerin kitaplarını alamadığını, kayıt olanların ulaşım masrafları nedeniyle okula gelemediğini söyledi.

Rakıpoğlu, "Yeterli indirim yapılıyor ama bu ailelerin en az 3-4 çocukları var. Yardımlarınız ne kadar küçük olsa da değeri çok büyük bizim için. Sizin gibi yardımseverlerle hala varız ve hala bu çocukları okutabiliyoruz" dedi.

Bazı üniversite öğrencilerinin çocuklara Türkçe öğrettiğini belirten Rakıpoğlu, şunları kaydetti:

"Dışarıda gördüğünüz dilenciler, Suriye'de de dilenciydi. Bizim de hoşumuza gitmiyor, biz de istemiyoruz. İstanbul'da düzenin bozulmasını istemiyoruz, ben İstanbul'u çok seviyorum. Bu insanlara yardım etmeyin, şikayet edin. Bazıları maalesef Suriyeli değil. Suriyeliler onurludur. Suriye halkı iş istiyor. O yüzden eğitim diyoruz. Buradaki Suriyeliler devrim bittikten sonra Suriye'ye dönecek, Türkiye'nin elçileri olacak. İleride bunlar konuşulacak."

Etkinlikte, yaşları 8 ve 10 arasında değişen çocuklar ilahiler seslendirdi.

El yapımı çeşitli eşyaların ve hat tabloların satışından elde edilen gelir, Kademoon Okulu'na gönderilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri'nden Suriyeli Öğrencilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement