Deniz Kaplumbağaları Sahile Çıkmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Deniz Kaplumbağaları Sahile Çıkmaya Başladı

Deniz Kaplumbağaları Sahile Çıkmaya Başladı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, Caretta-Caretta ve Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağaları, üreme merkezleri olan sahile çıkmaya başladı.

16.05.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, Caretta-Caretta ve Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağaları, üreme merkezleri olan sahile çıkmaya başladı.

Yumurtlama mevsiminin yaklaşması ile birlikte sevimli canlılar, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü kampusunda görülmeye başlandı. Geçtiğimiz yıl birçok kaplumbağaya ev sahipliği yaptıklarını belirten ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, deniz kaplumbağalarının üreme merkezlerinden olan sahile ilk yuvalanma çıkışlarının başladığını belirtti. ilk çıkışın 13 Mayıs Cuma günü gerçekleştiğini belirten Kıdeyş, "Bundan sonra da çıkışların artması bekleniyor. Kampus kumsalı Mersin- Silifke arasında en son kalan doğal tabiat alanlarından biri olup her iki deniz kaplumbağasının da ürediği nadir kumsallardandır. Geçen yıl ODTÜ kampus sahilinde 47'si Caretta ve 13'ü Chelonia Mydas olarak toplam 60 çıkış oldu. Bunlardan 23 tanesinde yumurtlama olayı gerçekleşmişti. Bu yuvalardan da her iki türe ait toplam bin 238 deniz kaplumbağası yavrusu çıkarak güvenle denize ulaşmışlardır. Bu yıl bu sayının artması bekleniyor" dedi.

Deniz kamplumbağaları nesillerinin tükenmekte olması nedeniyle bütün dünyada koruma altında tutuluyor.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Kaplumbağaları Sahile Çıkmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement