Deniz Kuvvetleri Günü - Son Dakika
Güncel

Deniz Kuvvetleri Günü

Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle Foça Deniz Üssü vatandaşlara açıldı Askeri gemileri ziyaret eden vatandaşlar, amfibi timlerince temsili çıkarma harekatını da izledi.

28.09.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle Foça Deniz Üssü vatandaşlara açıldı. Askeri gemileri ziyaret eden vatandalar, amfibi timlerince temsili çıkarma harekatına da izledi.

Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle kapılarını sivillere açan üsse gelen vatandaşlara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Foça Deniz Üssü, Deniz Okulları ve SAT komandolarının tanıtımı yapıldı.

Tüfekli takım gösterisini izleyen vatandaşlar, üs içerisindeki şehitliği ziyaret etti. Kıbrıs Barış Harekatı Müzesi'ni de ziyaret eden vatandaşlara, 151 sınıfı LCT'ler Süratli Amfibi Gemi Projesi kapsamında milli imkanlarla yapılan askeri gemiler gezdirildi.

Havanın rüzgarlı olmasından dolayı gemiyle seyir yapamayan vatandaşlar, amfibi timlerinin temsili çıkarma harekatını coşkuyla izledi.

Leventler bölgesinde gemilere askeri araç ve personelin yüklenmesini izleyen vatandaşlar, daha sonra Deveboynu mevkisine götürülerek çıkarma tatbikatını seyretti.

Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Tosun

Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Preveze Deniz Zaferi'nin, Türk denizcilik tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

1538'den bu yana bu zafer şuuruyla denizlerde görev yapıldığını anlatan Tosun, "Bugün de, o günlerden aldığımız zafer şuuru, mesleki bilgi birikimi, teknolojiyi ve taktiği kullanarak Türk devletinin denizlerde güçlü olması için görev yapmaktayız" dedi.

Son yıllarda, "Anavatanda güvende olmak için denizde olmak, dünyada söz sahibi olmak için tüm denizlerde var olmak" sloganlarının olduğunu dile getiren Tuğamiral Tosun, Atlantik'ten Hint Okyanusu'na, Kuzey Denizi'nden Güney Afrika'ya kadar değişik yerlerde gemi bulundurarak görev yaptıklarını kaydetti.

Denizlerin bütün ülkeleri birbirine komşu yaptığını, Deniz Kuvvetleri olarak görevlerini en iyi şekilde yapmak istediklerini belirten Tosun, zaman zaman üslerin, askeri gemilerin vatandaşların ziyaretine açıldığını, halkın kendilerini daha iyi tanıması, emanetin emin ellerde olduğunu göstermek adına bu tür faaliyetler gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Kuvvetleri Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement