Deniz Manzaralı Cami, Giresun'un Silüetine Damga Vuracak - Son Dakika
Güncel

Deniz Manzaralı Cami, Giresun'un Silüetine Damga Vuracak

Giresun Üniversitesi'nde yapımı devam eden cami, iç ve dış cephesinde taş kaplama, iç içe giydirmeli inşa edilecek kubbenin büyüklüğü ve deniz manzaralı konumuyla bölgede dikkati çekiyor.

13.04.2015 12:10  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi (GRÜ) yerleşkesinde yapımı devam eden cami, iç ve dış cephesinde taş kaplama, iç içe giydirmeli kubbesinin büyüklüğü ve deniz manzaralı konumuyla bölgede dikkati çekiyor. GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin evrensel değerlerin ortak paylaşım noktası olduğunu vurgulayarak, burada hayat tarzı, örf, adet ve geleneklerle inançların rahat bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin taleplerini karşılayacak bir şekilde yerleşkenin en güzel alanına cami yapımına başlandığını anlatan Attar, caminin yerleşke dışındaki mahalle sakinlerine de hizmet vereceğini dile getirdi. Attar, caminin tamamlanmasıyla kubbe itibariyle geniş ve büyük bir görünümün ortaya çıkacağını belirterek, inşaatın hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Çalışmaların Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da desteğiyle yürütüldüğünü dile getiren Attar, şöyle konuştu, "Bundan da çok büyük bir memnuniyet duymaktayız. Çünkü bu öğrencilerimizin rahat bir şekilde hayat tarzlarını, düşüncelerini ve her bir insanın temel hakkı olan din hürriyeti ve vicdan sorumluluğu çerçevesinde çok temel ihtiyaçlarıydı. Derneğimiz caminin önce projesini bize getirdi. Biz o projeden yola çıkarak 8 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü en kalabalık yerleşke olması ve bir tepe üstünde yer alması nedeniyle de dışarıdan panaromik bir görüntünün de tamamlanması anlamında bu projenin üzerinde durduk. Tamamlandığında en iyi şekilde hizmet vereceğine inanıyorum."

"3 bin 500 kişinin namaz kılması mümkün olabilecek"

İl Müftüsü Muhittin Oral ise cami yapımında kaba inşaatın yüzde 90'ının tamamlandığını ifade ederek, caminin 2016 yılı içinde ibadete açılmasının planlandığını anlattı.Oral, üniversite yerleşkesinde bulunan caminin farklı özelliklere sahip olduğunu belirterek, "Gerek cemaat kapasitesi, gerek kubbe yüksekliği, gerek iç içe giydirmeli kabuk kubbe ve kubbe iç çapları özellikleriyle bölgemizde farklılık arz eden bir cami. Üç dönümlük arsa üzerine yapılmış bir cami inşaatımız var. Toplam bin 470 metrekare sosyal alan üzerinde camimiz yükseliyor. Bin 470 metrekarenin 913 metre karesi giriş ibadet bölümü, 211 metrekaresi de üst kat olarak hizmet edecek. Toplam bin 124 metrekare ibadet alanımız mevcut. Bunun dışında 556 metrekare avlu alanı ile beraber yaklaşık 3 bin 500 kişinin namaz kılması mümkün olabilecek" diye konuştu.

Silüeti ile dikkat çekecek

Caminin hem üniversite öğrencilerine hem de bölgeye hizmet vereceğini vurgulayan Oral, caminin sosyal alanlarının da olacağını söyledi. Oral, özellikle giriş katında bin kişilik toplantı salonu ve okuma salonları ile diğer sosyal aktivite merkezlerinin bulunacağını dile getirerek, "Üniversite öğrencilerimize yönelik hizmet içeren bölümler olacak. Ayrıca camimize üçer şerefeli iki minare düşünüyoruz. Camimiz yeri itibariyle de Giresun'un güzel bir yerinde yer alıyor. İnşallah Giresun'a silüet olarak da damga vurmuş olacak."

Oral, iç ve dış cephede duvarların taş kaplama olarak yapılacağını anlatarak, tamamlandığında güzel bir eserin ortaya çıkacağını kaydetti.

Deniz Manzaralı Cami, Giresun\'un Silüetine Damga Vuracak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Manzaralı Cami, Giresun'un Silüetine Damga Vuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement