Deniz Seki Hakkında Yakalama Kararı - Son Dakika
Güncel

Deniz Seki Hakkında Yakalama Kararı

Deniz Seki Hakkında Yakalama Kararı

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onanan Seki hakkında, yakalama emri çıkartıldı.

30.05.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onanan şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Dönemin özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucu "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası itirazlar sonucu, dosyanın gittiği Yargıtay Genel Kurulu tarafından onanan Deniz Seki ile ilgili karar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Birimi savcılığınca değerlendirildi.

İstanbul İnfaz Savcılığı görevlisi savcı Aydın Şen, Yargıtay tarafından onanan cezasını çekmek üzere, Deniz Seki hakkında yakalama emri çıkardı. Seki'nin infaz işlemleri, İstanbul'da yakalanması durumunda İstanbul İnfaz Savcılığı, İstanbul dışında yakalanması durumunda ise bulunduğu yerin infaz savcılığınca gerçekleştirilecek.

Davanın geçmişi

Dönemin İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Seki'nin de aralarında bulunduğu 20 sanıklı davaya ilişkin 22 Mayıs 2012'de verdiği kararla, Seki'nin "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti.

Diğer 17 sanığın da 3 yıl 1,5 ay ila 11 yıl 10,5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, iki sanığın dosyasının ayrılmasına da karar vermişti.

Mahkeme heyeti daha sonra verdiği gerekçeli kararda, "Seki'nin tape kayıtları içeriklerine göre, arkadaşları adına uyuşturucu maddelerden kokain maddesini daha çok sanık Sinan Yüksel'den istediği ve böylece 'başkalarına vermek' şeklinde atılı suçu işlediğinin anlaşıldığını' belirtmişti.

Kararda, "Uyuşturucu ve uyarıcı maddenin fail tarafından ne kadar bulundurulduğunun bir önemi yoktur. Failde uyuşturucu veya uyarıcı maddenin yakalandığı anda suç tamamlanır. Dosya kapsamında sanık Deniz Seki'nin gerek kişisel ihtiyacı için gerekse arkadaşları için değişik tarihlerde çok sayıda uyuşturucu maddesini suç örgütü üyelerinden temin ederek yanında bulundurduğu ve arkadaşlarına gönderdiği anlaşıldığından 'bulunduran kişi' sıfatıyla da sanığın atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" ifadesi kullanılmıştı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı tebliğnamede, Seki ile diğer sanıklar hakkında, "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan kurulan mahkumiyet hükümlerinin onanmasını istemişti. Yargıtay 10. Ceza Dairesi ise tebliğnamede belirtilen istemin aksine, şarkıcı Deniz Seki'ye "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını bozmuştu. Daire, Seki'nin suçunun, "uyuşturucu ticareti yapmak" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna hükmederek, cezasında indirim yapılmamasını, bozma nedeni saymıştı.

7 ay tutuklu kalmıştı

Dairenin oy çokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te başsavcılığın itirazını kabul ederek, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin, Deniz Seki'ye "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasını onamıştı.

Onama kararı üzerine Seki'nin avukatı Naim Karakaya, adil yargılanma hakkı talebiyle 16 Nisan 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009 tarihinde tutuklanan ve 7 ay Bakırköy Kadın Cezaevi'nde kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009 tarihinde yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Seki Hakkında Yakalama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement