Denizbank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ne Doğru - Son Dakika
Spor

Denizbank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ne Doğru

TVF Başkanı Özkan Mutlugil: "Bu organizasyona Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali diyoruz ama aslında dünya voleybolu olarak değerlendirdiğimizde bu, bütün kıtaların içinde en kuvvetli, en prestijli kulüplerin şampiyonlar ligi finali" Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu: "Kupa misafirlerimize.

21.03.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı (TVF) Özkan Mutlugil, Halkbank Spor Kulübü'nün evsahipliğinde hafta sonu Ankara'da organize edilecek DenizBank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'yle ilgili, "Bu organizasyona Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali diyoruz ama aslında dünya voleybolu olarak değerlendirdiğimizde bu, bütün kıtaların içinde en kuvvetli, en prestijli kulüplerin şampiyonlar ligi finali" dedi.

Dörtlü Final'in basın toplantısı, Crowne Plaza Otel'de düzenlendi. Toplantıya, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Başkan Vekili, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kıdemli Başkan Vekili ve Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı Aleksandar Boricic, TVF Başkanı Özkan Mutlugil ve Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu'nun yanı sıra Dörtlü Final'de mücadele edecek takımların antrenörleri ve takım kaptanları katıldı.

Aleksandar Boricic, burada yaptığı konuşmada, tüm takımlara başarılar dileyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

TVF Başkanı Mutlugil ise federasyon olarak çok gururlu ve mutlu olduklarını dile getirerek, "Kulüplerimizin, özellikle de Halkbank gibi 30 yılı aşkın süredir voleybola hizmet ve destek veren kulüplerimizin aldığı başarılar bizi gururlandırıyor. Bu organizasyona Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali diyoruz ama aslında dünya voleybolu olarak değerlendirdiğimizde bu, bütün kıtaların içinde en kuvvetli, en prestijli kulüplerin şampiyonlar ligi finali" diye konuştu.

"4 takım dünyanın en iyi oyuncularından oluşuyor"

Mutlugil, organizasyonun Ankara'da yapılmasını sağladığı ve Türk voleyboluna katkılarından dolayı için Halkbank Spor Kulübü Başkanı Süleymanoğlu'na teşekkür etti. Organizasyonun Ankara'da yapılmasına imkan tanıdığı için Aleksandar Boricic'e de teşekkür eden Mutlugil, "Buradaki 4 takım dünyanın en iyi oyuncularından oluşuyor ve bizler bu hafta sonu onları izleme imkanı bulacağız. TVF olarak tüm takımlara başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu da organizasyona katılan takımların ne kadar iyi olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben ilk olarak, 30 yıldır Türk voleyboluna destek veren bankamıza, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Cebeci başta olmak genel müdürümüz ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Kulüp olarak her yıl çıtayı yükselterek yolumuza devam ediyoruz. Umuyorum ki bu yıl da bunu başaracağız. Dörtlü Final'den, hem organizasyon hem de sportif anlamda alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz. İnşallah 22- 23 Mart tarihlerini tadı damakta kalacak bir organizasyonla hafızalarımıza yerleştireceğiz."

Organizasyona katılacak takımları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Süleymanoğlu, "Kupa misafirlerimize ağırlık yapmasın diye onları buradan kupasız yolcu etmek istiyoruz" dedi.

Antrenör ve kaptanlar

Halkbank'ın Bulgar antrenörü Radostin Stoytchev, organizasyona katılan takımların kalitesinin ortada olduğunu belirterek, "Takımlara baktığınızda burada oluş sebeplerini çok açık bir şekilde görebilirsiniz. Nelson Mandela'nın söylediği gibi 'Ancak hayali olan insanlar başarılı olabilir'. Ben takımıma söz verdim, başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Takımın Bulgar kaptanı Matej Kaziyski de evsahibi olarak beklentilerinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Böyle bir organizasyona evsahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Kaziyski, "Taraftarlarımızı görmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Rus ekibi Zenit Kazan'ın antrenörü Vladimir Alekno ise ellerinden gelenin en iyisini yapıp kupayı almak istediklerini dile getirirken, takım kaptanı Aleksander Volkov da böyle güçlü takımlarla bir arada oynayacak olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Polonya ekibi Jastrezebski Wegiel'in takım kaptanı Kaptanı Michal Lasko, "Takımların çok güçlü olduğunun bilincindeyiz. Biz de gücümüzü sonuna kadar kullanacağız" dedi.

Antrenör Lorenzo Bernardi de kulüp olarak ikinci kez Dörtlü Final'e katıldıklarını ve bir hayallerinin olduğunu ifade ederek, "Kimse buraya kaybetmek için gelmez. Bekleyip, kazananın kim olacağını göreceğiz" diye konuştu.

Diğer bir Rus takımı Belogorie Belgorod takımının antrenörü Gennady Shipulin ise çok iyi hazırlandıklarını ve kupayı almak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtirken, takım kaptanı Taras Khtey, tüm takımlara bol şans diledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Denizbank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement