DenizBank'ın aktifleri 2016 yılında 136 milyar TL'ye ulaştı - Son Dakika
Güncel

DenizBank'ın aktifleri 2016 yılında 136 milyar TL'ye ulaştı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Türkiye'nin 81 ili ve yurt dışı dahil toplam 737 şube ve 15 bine yakın çalışanımız ile faaliyet gösteren bankamızın konsolide aktifleri 2016'nın sonunda yüzde 20 artarak 136 milyar TL'ye, net kârı ise 1.4 milyar TL'ye ulaştı" dedi.

24.02.2017 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ateş, DenizBank'ın 2016 yılında konsolide bazda;
Mevduatını yüzde 27'lik artış ile 90,6 milyar TL'ye
Toplam kredilerini yüzde 21'lik artış ile 123,8 milyar TL'ye
Müşteri sayısını ise 2015'in aynı dönemine kıyasla 1,2 milyon kişi artırarak, 10,3 milyon kişiye çıkardığını kaydetti.

DenizBank'tan KOBİ'lere tam destek

Ateş, Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ'lere desteklerini önceki yıllarda olduğu gibi 2016'da da artırarak sürdürdüklerinin altını çizdi. 1,4 milyon KOBİ'ye doğrudan sağladıkları finansal destekle, son üç yıldır bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirten Hakan Ateş, toplam kredileri içerisinde yüzde 21'lik paya sahip KOBİ'lere yaptıkları her türlü yatırımın Türkiye ekonomisinin geleceğine hizmet ettiğine inandığını belirtti.

Ateş şöyle devam etti; "KOBİ'ler, proje üreten kuruluşlar olmalarına karşın işletme sermayelerinin olmaması ve banka kredilerine erişememek gibi sıkıntılar yaşıyorlar. DenizBank olarak finansmana erişim imkanlarını artırmak, maliyetlerini asgari seviyelere indirmek üzere yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuda KOBİ'lerimizin en önemli destekçilerinden biri olan Kredi Garanti Fonu (KGF), teminat sıkıntısı çeken KOBİ'lere kefil olarak son derece kıymetli bir katkı sağlıyor. Biz de KGF teminatlı kredi hizmetini tüm KOBİ'lerimize şubelerimizdeki uzman kadromuz ile vermekten gurur duyuyoruz. Ayrıca, düşük maliyetler ile finansmana erişebilmeleri amacıyla, 'hayat nefes ile başlar' diyerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası işbirliğinde 'Nefes Kredisi' projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda, TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ'lere özel, yıllık %9,90 faiz oranıyla 150.000 TL'ye kadar 12 ay vadeli kredi olanağı sunuyoruz. Üstelik müşterilerimiz başvurularını aynı gün içerisinde sonuçlandırıp finansman ihtiyaçlarını hızlıca giderebiliyorlar. Bugüne kadar KGF teminatlı kullandırdığımız toplam kredi tutarı 2,1 milyar TL'ye ulaştı ve Nefes Kredisi'nden yaklaşık 10 bin müşterimiz faydalandı. Ekonomik kalkınma için KOBİ'lerin gelişiminin şart olduğu inancıyla, bu yöndeki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz".

"Ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz"

Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamayı sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Ateş; "2023 yılında 100 yaşına basacak olan Cumhuriyetimiz için hayati önem taşıyan pek çok projenin ana finansörü konumunda yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıl içinde 3. Köprü, 3. Havalimanı, TAV Bodrum Havaalanı ve Ilısu Barajı ile kamu-özel sektör ortaklı şehir hastaneleri gibi kilit projelerin finansman süreçlerinde doğrudan ve dolaylı olarak yer alarak, yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında kaynak aktardık. Yanı sıra KKTC İçme Suyu ve Ercan Havalimanı başta olmak üzere Kıbrıs'ta gerçekleştirilen altyapı yatırımlarına 200 Milyon Dolarlık desteğimiz oldu. Ankara Hızlı Tren Garı'nın 200 milyon dolar seviyesinde olan yatırım bedelinin finansmanı için 160 milyon dolar kredi sağlayan tek banka konumunda bulunuyoruz. Böylelikle geçtiğimiz 10 yıl içinde 300'den fazla proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağlamış olduk. Parlak yarınlarımız için yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Tarım ve turizm alanında lider banka

Ateş, DenizBank'ın en büyük pazar payına sahip özel banka konumunda olduğu tarımı desteklemeyi memleket meselesi olarak gördüklerini söyledi: "Tarım bankacılığına odaklanmış 10 Bölge Müdürlüğümüz, 315 şubemiz, kaptanlarımız ve binlerce denizcimiz ile köy köy, kasaba kasaba gezerek, yöre insanına, üreticimize dokunarak çalışıyoruz. Bugün 1 milyonu aşan üretici, 8,1 Milyar TL tarım kredisi büyüklüğümüz ve özel bankalar arasında yüzde 37'yi geçen pazar payımız ile sektörün lider özel bankası konumundayız".

Turizmin gelişimine de büyük önem atfettiklerini belirten Ateş, sektörün yaşadığı zorlukları aşabilmesi adına tüm kaynakları ile yatırımcıların yanında yer aldıklarını belirtti. 2016 yılsonu itibarıyla turizme aktarılan kredi tutarının 3 milyar dolar olduğunu vurgulayan Ateş şöyle konuştu: "Rus hissedarımız Sberbank'tan da aldığımız güç sayesinde Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti artıracak her türlü girişime öncülük etmeyi milli görev olarak görüyoruz. Bu kapsamda Sberbank, Türkiye ve Rusya Merkez Bankaları işbirliğiyle, ülkelerimiz arasındaki dış ticarette yerel para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesine yönelik bir sistemi uygulamaya koymak üzere çalışıyoruz. Turizm sektörüne önemli ölçüde katkı sağlayacak bu proje kapsamında Rus turistler Türkiye'de rubleyle ödeme yapabilecekler".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DenizBank'ın aktifleri 2016 yılında 136 milyar TL'ye ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi
    06:57 İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement