Afgan Göçmenlerin Denizde Can Pazarı - Son Dakika
Güncel

Afgan Göçmenlerin Denizde Can Pazarı

Afgan Göçmenlerin Denizde Can Pazarı

Afgan uyruklu 28 göçmenin Yunanistan'a kaçmak amacıyla bindiği lastik bot, batma tehlikesi yaşayınca salih güvenlikten yardım istedi.

23.02.2014 16:04  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afgan uyruklu 28 göçmenin Yunanistan'ın Midilli Adasına kaçmak amacıyla bindiği lastik bot, kıyıdan bir mil açıkta su almaya başladı. Yarı bellerine kadar su içinde mücadele eden göçmenlerin imdadına sahil güvenlik ekipleri yetişti.

BOT SU ALMAYA BAŞLADI

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Kadırga Burnu mevkiinden yanlarında getirdikleri lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adasına kaçmak için yola çıkan 5'i çocuk, 5'i kadın 28 Afganistanlı, denize bir mil kadar açıldıktan sonra botları su almaya başladı. Yarı bellerine kadar su içinde kalan göçmenler, bottaki motoru denize atıp yükü hafifletmek istedi. Bunda başarılı olamayınca telefonla yardım istediler.

KONUKEVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Olay yerine giden TCSG 6 Sahil Güvenlik Botu, kazazedeleri bota alarak Küçükkuyu'ya getirdi. Önce kadın ve çocukları sıcak bir ortama alan ekipler burada göçmenlere ısınmaları için battaniye, yiyecek, meyve suyu, çocuk bezi ve çorap dağıttı. Afganistanlı göçmenler daha sonra ifadeleri alındıktan sonra Ayvacık'taki göçmen konuk evine götürüldü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afgan Göçmenlerin Denizde Can Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement