Denizden Tahtta Oturan Erkek Heykeli Çıktı - Son Dakika
Güncel

Denizden Tahtta Oturan Erkek Heykeli Çıktı

Bartın'da oturan 60 yaşındaki Alay Kaya, evinin balkonuna çıktığında sahilde suyun içinde mermer parçası gördü. Denizden bir erkeğin tahta oturur vasiyette tasvir edildiği heykel parçası bulundu.

21.03.2017 12:37  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesi Çakraz tatil beldesinde sahilde, bir erkeğin tahta oturur vasiyette tasvir edildiği heykel parçası bulundu. Heykel, incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne götürülecek.

EVİNİN BALKONUNDAN GÖRDÜ

Çakraz tatil beldesinde oturan 60 yaşındaki Alay Kaya, dün evinin balkonuna çıktığında sahilde suyun içinde mermer parçası gördü. Alay Kaya, durumu jandarma ve Amasra Müze Müdürlüğü'ne bildirdi. Gelen ekipler tarafından denizden çıkarılan parçanın, bir erkeğin kaide üzerine tahtta oturur şekilde tasvir edildiği heykelinin alt kısmı olduğu belirlendi.

500 KİLO AĞIRLIĞINDA

Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, dalgaların etkisiyle sahile vuran yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki heykel parçasını denizden çıkardıklarını ve incelemek üzere Müze Müdürlüğüne götüreceklerini söyledi. Aydın şöyle konuştu: "Duyarlı bir vatandaşımız denizde tarihi eser gördüğünü bize bildirdi. Arkeologlarımız ilk incelemeyi sahilde yaptı. Hangi döneme ait bilmiyoruz. Kaide üzerine yapılmış tahta oturan bir erkek heykeli söz konusu. Heykelin alt kısmı. Yapılacak incelemeden sonra hangi döneme ait, tarihi değeri var mı ortaya çıkacak. Üst kısmı da denizde olabilir. Onunla ilgili de araştırma yapacağız."

Denizden Tahtta Oturan Erkek Heykeli Çıktı

Denizden Tahtta Oturan Erkek Heykeli Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizden Tahtta Oturan Erkek Heykeli Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement