THY Uçağındaki Anons Panik Yarattı - Son Dakika
Güncel

THY Uçağındaki Anons Panik Yarattı

THY Uçağındaki Anons Panik Yarattı

İngiliz British Airways'e ait 2 yolcu uçağında daha önce yanlışlıkla yapılan "Düşüyoruz" ve "Okyanusa acil iniyoruz" anonsunun bir benzeri de THY uçağında yaşandı.

21.10.2014 15:38  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul seferini yapan uçağının Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada, görevli hostesin yanlışlıkla otomatik butona basmasıyla duyulan "Denize acil iniş yapacağız. Koltuklarınızı dik tutun. Kravatlarınızı ve fularlarınızı gevşetin, masalarınızı kapatın ve camlardaki güneşlikleri açın" anonsuyla büyük panik yaşandı.

"DENİZİN ÜZERİNDE 20 DAKİKA TUR ATTIK"

THY'nin Atina-İstanbul seferini yapan TK- 1850 sefer sayılı uçağın yolcularından G.A. uçağın bu anonstan sonra üstelik bir de pas geçerek Marmara Denizi üzerinde 20 dakika kadar tur attığını belirterek, yaşadıkları anları şöyle anlattı:

"Atina'ya bir iş görüşmesi için gitmiştim. THY uçağı ile dün İstanbul'a dönmek için Atina Havalimanı'ndan yolcu körüğünden saat tam 15.05'de ayrıldık. Uçağımızın oradan kalkış saati tahminen 15.15 civarındaydı. Güzel bir yolculuk yapıyorduk. Sanırım Balıkesir üzerine geldiğimiz sırada Kaptan Pilot, "Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalmaya başlıyoruz. 20 dakika içinde İstanbul'da olmayı bekliyoruz" şeklinde anons yaptı.

Bu anonstan birkaç dakika sonra otomatik olarak hostesin konuştuğu "Atatürk Havalimanı'na inişe geçiyoruz. Koltuklarınızı dik duruma getirin. Kemerlerinizi bağlayın. Güneşlikler açık olsun" şeklindeki anonsu yapıldı."

"DENİZE ACİL İNİŞ YAPABİLİRİZ"

Bir otomotiv şirketinde görevli olan G.A., bu anonsla inişe hazırlanırken bir anda gelen "Denize acil iniş yapabiliriz" anonsu ile, oturdukları yerde büyük şok yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

" İniş anonsu bittikten yaklaşık bir dakika sonra ikaz ışıkları bir kez daha yandı ve otomatik olarak hostesin konuştuğu şu anons yapıldı. 'Denize acil iniş yapabiliriz. Önünüzdeki güvenlik kartlarında yazılanları takip edin. Fularlarınızı açın ve kravatlarınızı gevşetin. Pencerelerdeki güneşlikleri açın' Bir anda şok olmuştuk. Türkçe yapılan bu anonsun hemen ardın İngilizcesi takip etti. Şok olmuştuk. Korkmaya başladık. Türk yolcuların çoğu dua ediyordu. Bu sırada uçağın koridorunda bardak toplayan hostesle göz göze geldim. Anonsun yanlış olduğunu anlamıştı herhalde, gülümsüyordu. Ama ben tedirgin olmuştum. Ancak bu anonsun hemen ardından Business Class bölümünün perdesi açıldı ve oradan çıkan bir başka hostes, ellerini havaya kaldırarak, yanlışlık olduğunu ve yanlış anons olduğunu beden diliyle yolculara anlattı.

"THY BİZE BİLGİ VERMEDİ"

Görevli hostesin bu hareketinden sonra biraz rahatlamıştık. Ancak uçağımız da tam bu sırada iniş için pozisyon almıştı. Deniz üzerinden geldiğimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'na bir tur attıktan sonra karadan denize doğru alçaldık. Uçağımız tam tekerlek koyacağı sırada birden havalandı ve pisti pas geçti. Denize doğru yükselmeye başladık. Bu kez Marmara Denizi üzerinde tur atmaya başladık. Hostes bizi rahatlatmıştı ama uçak pas geçmiş ve deniz üstünde tur atıyordu. Bu kez 'acaba gerçekten mi denize ineceğiz?' endişesi başladı. Herkesin yüzü sapsarı olmuştu. Bir hata yapılmıştı. Ama niçin olayın ayrıntıları bildirilmiyordu? Yolcuya kısa bir bilgi verseler insanlar rahatlayacaktı. İnanın saat 16.40'da geldiğimiz Atatürk Havalimanı'na bu kez yani deniz üstünde 20 dakika dolaştıktan sonra tam 16.59'da indik. Uçak tekerleklerini yere koyduktan sonra, yolculardan çoğu birbirine sarılıyordu. Yolcular arasında ünlü bir otomotiv firmasının üst düzey yöneticileri de vardı. THY indikten sonra bile bize bilgi vermedi. En çok zorumuza da bu gitti."

THY'DEN AÇIKLAMA VAR

Türk Hava Yolları (THY), dünkü Atina-İstanbul seferini yapan uçakta inişe geçildiği sırada, "Denize acil iniş yapacağız. Koltuklarınızı dik tutun. Kravatlarınızı ve fularlarınızı gevşetin, masalarınızı kapatın ve camlardaki güneşlikleri açın" anonsu yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'na doğru inişe geçen Boeing 737-900 tipi yolcu uçağındaki alçalma anonsunun sistemden otomatik olarak yapıldığı, söz konusu anonsun bu sırada kendiliğinden devreye girdiği ifade edildi.

Açıklamada, anonsun uçaktaki kabin amiri tarafından durdurulduğu ancak bir süre sonra sistemden dolayı İngilizce olarak bir kez daha yapıldığı vurgulanarak, "Uçakta herhangi bir pas geçişi yaşanmadı. Yolcular hemen bilgilendirilerek, uçakta herhangi bir panik meydana gelmedi" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THY Uçağındaki Anons Panik Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • CEVHER: ABİ O BU DEĞİL DE HOSTESLERİ NE ÇİRKİN ÖYLE YAA. . ESKİDEN NEYDİİİ ŞİMDİ NE OLDU. 12 2 Yanıtla
  • thy: Hayatta kaldığına dua et 8 4 Yanıtla
  • KARŞI GELMEK: dinimize göre ölümden kaçılmaz ölüm bizi bulacaktır, deprem anında kaçmamak gerekir dine karşı gelinmez 3 2 Yanıtla
  • Rafet HEYECANSEVER: Elalem heyecan olsun diye astronomik rakamlar ödeyip akla hayale gelmeyen bir sürü şey yapıyor, sen bedavadan heyecan yaşamışsın, daha ne istiyorsun? Dua et THY üste ücret talep etmemiş. Bedavaya heyecan yaşamanın tadını çıkar. 3 1 Yanıtla
  • Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem
    14:47 Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem

    Pendik'te seyir halindeyken makas atarak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 bin 819 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücünün kimliği tespit edilerek yakalandı.

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti
    14:44 Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti

    Başkan Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'nde vatandaşlara projelerini anlattı ve düğün salonunu yeniden düzenleyeceklerini duyurdu.

  • İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok
    14:44 İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok

    İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik'in AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi. “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var, o da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin” dedi. Meydandaki bir dövizi okuyup İliç'te liç yığını altında kalanları anımsatan İmamoğlu, “İçimiz yanıyor. Canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış. Ve o doğayı perişan etmiş ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi" diye konuştu.

  • Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi
    14:41 Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında, Osmaneli Anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan açık hava sergisi büyük ilgi gördü.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement