Denize Yapılan Havalimanı Arsa Fiyatlarını Uçurdu - Son Dakika
Ekonomi

Denize Yapılan Havalimanı Arsa Fiyatlarını Uçurdu

Denize Yapılan Havalimanı Arsa Fiyatlarını Uçurdu

Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasının ardından Ordu'nun Gülyalı'da metrekaresi 100 liradan satılan arsaların fiyatı, 250-750 liradan satışa sunulmaya başlandı.

17.06.2015 19:03  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde denize yapılan havalimanı bölgedei arsa fiyatlarının zamlanmasına neden oldu. Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerine yatırım yapmak isteyen iş adamlarının arsa satın almakta zorluklarla karşılaştıklarını söyledi.

SATMAK İSTEMEYNLER VAR

Bazı vatandaşların arsalarını hiç satmak istemediklerini, bazılarının ise yüksek fiyatla satma beklentisi içerisinde bulunduklarını anlatan Şen, belediye olarak söz konusu sıkıntıların çözümü noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"ÜÇ MİSLİ İSTEYEN VAR"

İlk aşamada ellerinden gelenin sadece yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturmak olduğuna işaret eden Şen, "Çünkü fazla işin içine girdiğimiz zaman insanlar farklı algılıyor. Onun için biz bu aşamada sadece yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturuyoruz ama buradan çağrı yapıyorum. Yatırımcılardan rayiç değerin üzerinde çok fiyat istemesinler, makul olanı istesinler. Tabii ki hiç kimse yerini çok ucuza vermesin. Ancak iki, üç misli fiyat da istemesin. Yoksa olduğumuz yerde kalırız" değerlendirmesinde bulundu.

"ÖZEL SEKTÖRE YOL AÇMALIYIZ"

Şen, ilçeye yapılan devlet yatırımlarının ekonomiye daha fazla katkı sunmasının yolunun özel sektörün de ilçelerine yatırım yapmasından geçtiğini belirterek, herkesin özel sektörün önünü açmada gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı.

"ARADA UÇURUM OLDU"

Havalimanı öncesi ve sonrasında oluşan arsa fiyatları arasında uçurumlar bulunduğuna dikkati çeken Şen, "Havalimanı yapılmadan önce burada arsaların metrekare fiyatı 75-100 lira seviyelerinde idi. Örneğin daha önce bin metrekare yerin fiyatı 100 bin lira ise şimdi oldu 500 bin. Hatta bin metrekare yerden 1 milyon lira isteyen var. Tabii bu aşırı yükseliş yatırımcıyı rahatsız ediyor. Sonuçta yatırımcı işin başında yüksek ödeme yapacağı için yatırımdan vazgeçiyor veya farklı illerde daha az bedele yatırım yapacağı alanlar arıyor" ifadelerini kullandı.

"İŞ ADAMLARI YATIRIM YAPMAK İSTİYOR"

Şen, ilçelerinde yatırım yapmak isteyen bazı iş adamlarının belediyeye müracaatta bulunduğunu, kendilerinin bu iş adamlarını arsa sahipleri ile buluşturmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

Son Dakika Ekonomi Denize Yapılan Havalimanı Arsa Fiyatlarını Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • anchovy1987: bu havalimanına hiç gerek yoktu paraya yazık ve serap isimli şahıs karadenizlilerden çok korkuyon heralde. normalde korkulacak insan değiller ama sen gibiler böle mantıksız vicdandan uzak boş konuşursa ozaman korkulacak kişi olurlar 0 8 Yanıtla
  • Cotanak: Ordu karadenizli degildir ic anadolu insanıdır kemenceyi gorunce yemeye calısıyorlar. 2 4 Yanıtla s: asil sen karadenizli degilsin neyini cekemiyon gt 3 0
  • bulancak: olmasin mi havaalani yetinmeyi bilin be hainler 1 3 Yanıtla
  • kral: galiba ayakkabi kutusundan cikti bu havalani (gunah gerci dillin kemiği yokki) 1 3 Yanıtla
  • KANKA: --KANKA HAVAALANI YAPALIM MI? --YAPALIM KANKA ÇEVRESİNİ BİZİM MÜTEAHHİTLERE VERDİK Mİ YAŞADIK? 1 2 Yanıtla
  • Ufuk: Bu ülkede hep zenginler zenginliklerine değer kattılar bırakında insanlar malının mülkünün bari değerini alsınlar. Oraları alan adamlar trilyonlarlar oynıcak kişiler . 3 0 Yanıtla
  • Talat: İşte bu işte bu biz bu zihniyetten ilerleyemiyoruz 2 0 Yanıtla
  • erdem: havaalanı başlarken 200 bine 4buçuk dönüm yer almıştım şimdi 12 katını veriyorlar kısa dönem yatırım budur işte ..herkese bol şans .. 2 0 Yanıtla
  • adanali gökhan: türkiye de o kadar yobazlar varken daha bu ülkede bircok hirsizlar cirit atar bu akepe yolsuzlukla birlikte türkiye nin en güzel yerlerine beton yiginlar insa etti 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.


Advertisement