Denizlerde Yeni Av Sezonu Başladı - Son Dakika
Güncel

Denizlerde Yeni Av Sezonu Başladı

Denizlerde Yeni Av Sezonu Başladı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, limana hamsi ve palamutla döndü.

01.09.2016 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, limana hamsi ve palamutla döndü.

Marmara Denizi'nde gece boyunca avlanan balıkçılar, sabahın erken saatlerinde Ereğli Balık Hali'ne gelmeye başlarken, bazıları da avladıkları balıkları Gemlik'ten kamyonlara yükleyerek gönderdi.

Hava şartlarının kötü olmasından dolayı çoğu balıkçının ava çıkmaması nedeniyle hale gelen balık miktarı beklentilerin altında kaldı.

İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın yaptığı duanın ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu balıkçılara bereketli bir sezon diledi.

Vali Güzeloğlu, daha sonra kendisine verilen düdüğü çalarak Türkiye'nin en büyük ikinci balık halinde sezonun ilk mezatını başlattı. Törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz de katıldı.

Kasalara doldurulan balıkların açık arttırma usulüyle satılması, renkli görüntüler oluşturdu. Mezata taşınan yaklaşık 5 ton balık, kısa sürede alıcı buldu.

Sezonun ilk avı sonrası palamutun çifti 20, hamsinin kasası 70-125, istavritin kasası 120, tekirin kasası 40, iskorpitin kasası 30, lüferin tanesi 25, turna mezgitin kilosu 40 liradan satıldı.

"Halkımıza ucuz ve kaliteli balık sunmaya çalışıyoruz"

Balıkçılardan Hamdi Bineklioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün hava şartlarından dolayı umduklarını bulamadıklarını ama bunun geçici bir durum olduğunu söyledi.

Bu sezonun iyi geçeceğini, önlerinde daha güzel günler olduğunu dile getiren Bineklioğlu, "Halkımıza ucuz ve kaliteli balık sunmaya çalışıyoruz. Bugün hamsi ve palamut ön planda. Buraya gelen hamsi adaların balığıdır, çok lezzetlidir. Palamut da Şile ve Ağva'dan geliyor. Bunlar da mevsimin su üstü balıkları." diye konuştu.

Bineklioğlu, balığın katkısız, doğal bir besin kaynağı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dünyanın hiçbiryerinde böyle bir güzellikte, böyle bir tazelikte balık yeme şansına hiçbir dünya ülkesi sahip değil. Bizim Marmara ve Karadenizimizin lüferi, palamutu, hamsisi, istavriti bunlar olağanüstü balıklar. Buradan 1 kilogram hamsiyi Yunanistan bizden alıyor, kendi markasını vuruyor ve dünya ülkelerine dondurulmuş olarak kilosunu 10-12 avrodan satıyor. Bunu günlük olarak bizim balıkçılarımız tutuyor. Vatandaşımızın bu zenginliği değerlendirmesi lazım."

Ağ atmadan geri döndüler

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de av yasağının kalkmasıyla balıkçılar, gece yarısı teknelerle Karadeniz'e açıldı.

Ereğli'de Bozhane Limanından, "bereketli bir yıl" temennisiyle "vira bismillah" diyen balıkçılar, Karadeniz'e açıldıkları ilk gün ağ atamadan döndüler.

Nural-2 isimli teknesi ile yasağın kalktığı saatlerde denize açılan balıkçılar yaklaşık 4 saate yakın bir süre balık yoğunluğunu cihazlardan tespit etmeye çalıştı.

Rüzgar ve dalgalar balıkçılara zor anlar yaşatırken cihazlarla yapılan aramalarda ise balık tespit edilemedi.

Sabahın ilk saatlerinde ağ atamadan geri dönen balıkçılar, yasağın kalkmasından mutlu olduklarını bu yıl balığın yüzlerini güldüreceklerine inandıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizlerde Yeni Av Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement