Denizlere Terk Edilmiş Av Araçlarının Temizlenmesi Projesi - Son Dakika
Yerel

Denizlere Terk Edilmiş Av Araçlarının Temizlenmesi Projesi

Denizlere Terk Edilmiş Av Araçlarının Temizlenmesi Projesi

Adana’nın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ’’Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi’ Adana’nın Yumurtalık ilçesinde başlatıldı.

14.08.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi' Adana'nın Yumurtalık ilçesinde başlatıldı.

Proje tanıtımı için Yumurtalık Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen etkinliğe Adana Valisi Mustafa Büyük, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, bu projenin ülkemizde ilk kez uygulandığını ve denizlerin temizlenmesi ile çevrenin korunması açısından da son derece yararlı olacağına inandığını belirtti. Aygül, "Bu proje sayesinde denizde yaşayan canlıların yaşam alanları korunacak, terk edilmiş av araçlarının neden olduğu kontrolsüz avcılık engellenerek biyolojik ve ekonomik kayıpların önüne geçilecektir" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak da, halkın gıda kaynağı ve hayvansal protein ihtiyacını karşılayan ve istihdam oluşturan su ürünlerinin önemli bir sektör olduğuna dikkat çekti. Bu projenin ilk olarak Adana, Hatay, İstanbul ve Muğla illerinde uygulamaya konduğunu kaydeden Koçak, "Denizlerde av sırasında istenmeden kaybolan ve terk edilen av araçları uzun süre ortamda kalıp kontrolsüz olarak su ürünlerinin ölümüne neden oluyor. 'Hayalet Avcılık' olarak da adlandırılan bu durum deniz canlılarının barınma ve beslenmelerini olumsuz etkileyerek habitatlara zarar veriyor ve ayrıca ekonomik zarara da neden oluyor. Dünyada her yıl denizlerde kullanılan av araçlarının yüzde 8-12'lik kısmı kaybolmaktadır. Bu durum ülkemiz için de geçerlidir ve her yıl yaklaşık 1.000-2000 kilometre uzunluğunda ağ denizlere terk edilmektedir. Bu av araçlarının bedeli ise yaklaşık 13 milyon liradır. Artık bunun önüne geçiliyor." Diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük de projede emeği geçenlere teşekkür ederken dalgıçlar denize dalarak atık av malzemeleri çıkarıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizlere Terk Edilmiş Av Araçlarının Temizlenmesi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement